Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ford: Κέρδη-ρεκόρ το πρώτο τρίμηνο στα $2,45 δισ.

Τα κέρδη της αυτοκινητοβιομηχανίας υπερδιπλασιάστηκαν στα 2,45 δισ. δολάρια. Τα έσοδα σε επίπεδο ομίλου αυξήθηκαν 11% στα 37,7 δισ. δολάρια. Στη Βόρεια Αμέρικη οι πωλήσεις ανήλθαν σε επίπεδα ρεκόρ, λόγω της ισχυρής θέσης της εταιρείας στην αγορά SUV.

Ford: Κέρδη-ρεκόρ το πρώτο τρίμηνο στα $2,45 δισ.

Η ισχυρή επίδοση στη Βόρεια Αμερική και η επιστροφή στην αγορά της Ευρώπης βοήθησαν τη Ford να καταγράψει το πιο κερδοφόρο πρώτο τρίμηνο στην ιστορία της.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, τα κέρδη της αυτοκινητοβιομηχανίας υπερδιπλασιάστηκαν στα 2,45 δισ. δολάρια από 1,15 δισ. δολάρια.

Το άλμα αντανακλά τις πωλήσεις-ρεκόρ στη Βόρεια Αμερική. Η Ford έχει επωφεληθεί από την ισχυρή της θέση στην αγορά για οχήματα SUV, τα οποία έχουν γίνει και πάλι δημοφιλή λόγω της πτώσης των τιμών του πετρελαίου.

Τα προ φόρων κέρδη στην περιοχή σχεδόν διπλασιάστηκαν από 1,57 δισ. δολάρια στα 3,08 δισ. δολάρια. Τα έσοδα σε επίπεδο ομίλου αυξήθηκαν 11% στα 37,7 δισ. δολάρια.

Στην Ευρώπη η εταιρεία επωφελήθηκε από τη δημοφιλία των SUV της και κατέγραψε προ φόρων κέρδη 434 εκατ. δολάρια έναντι ζημιών 42 εκατ. δολαρίων στο πρώτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v