Άνοιγμα στην λιανική τραπεζική από τη Goldman Sachs

Νέες πηγές εσόδων αναζητά η επενδυτική τράπεζα προσφέροντας online λογαριασμούς καταθέσεων. Λάνσαρε την πλατφόρμα GSBank.com.

Άνοιγμα στην λιανική τραπεζική από τη Goldman Sachs

Η τράπεζα των ισχυρών και των πλουσίων ανοίγει τις πόρτες της στις μάζες προσφέροντας online λογαριασμούς καταθέσεων με την κατάθεση μόλις 1 δολαρίου.

Η «στροφή» της Goldman Sachs σε τραπεζικές δραστηριότητες για το ευρύτερο κοινό έρχεται καθώς βρίσκεται σε πίεση να βρει νέες πηγές εσόδων.

Tην Παρασκευή η Goldman Sachs ανακοίνωσε πτώση 56,3% στα κέρδη πρώτου τριμήνου του 2016, στο 1,2 δισ. δολάρια ή 2,68 δολάρια ανά μετοχή. Το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους είχε ανακοινώσει κέρδη 2,75 δισ. δολάρια ή 5,94 δολάρια ανά μετοχή.

Οι αναλυτές προέβλεπαν κέρδη 2,45 δολάρια ανά μετοχή.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, την περασμένη εβδομάδα η Goldman Sachs λάνσαρε την GSBank.com, μια πλατφόρμα που κληρονόμησε από την εξαγορά χαρτοφυλακίου καταθέσεων 16 δισ. δολαρίων από την GE Capital.

Μέσω της συμφωνίας κέρδισε περίπου 145.000 καταθέτες λιανικής και τώρα αναζητά και άλλους, προσφέροντας ετήσιο επιτόκιο 1,05% για τους λογαριασμούς καταθέσεων.

Είναι ένα νούμερο αρκετά καλύτερο από αυτό τραπεζών όπως οι Citibank, JPMorgan Chase και Bank of America.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v