Trader μήνυσε την HSBC επειδή τον απέλυσε

Ο πρώην εργαζόμενος ζητά αποζημίωση 2,3 εκατ. δολαρίων. Η HSBC χαρακτηρίζει το αίτημα «παράλογο». Ο trader ισχυρίζεται πως τον παρενοχλούσαν επειδή αρνήθηκε να μεταφερθεί από το Παρίσι στο Λονδίνο.

Trader μήνυσε την HSBC επειδή τον απέλυσε

Η HSBC Holdings αντιμετωπίζει αγωγή από trader που ισχυρίζεται ότι τον απέλυσαν άδικα επειδή απέστειλε στοιχεία πελατών στην προσωπική του ηλεκτρονική διεύθυνση Yahoo.

Ο trader, Ben Lazimy, έστειλε ένα υπολογιστικό φύλλο 1.400 σελίδων που περιλάμβανε όλες τις συναλλαγές μετοχών της τράπεζας το 2010, ονόματα πελατών και περιθώρια, ανέφερε η Clarisse Lebigot, δικηγόρος της HSBC, ενώπιον δικαστηρίου στο Παρίσι την Παρασκευή.

«Τα δεδομένα ήταν απόρρητα και ζωτικής σημασίας για την επιχείρηση», τόνισε η δικηγόρος. Χαρακτήρισε «παράλογο» το αίτημα του Lazimy για αποζημίωση 2,3 εκατ. ευρώ, καθώς εργαζόταν στην τράπεζα λιγότερο από έξι χρόνια.

Πάντως, η δικηγόρος του Lazimy, Jamila El Berry, ισχυρίστηκε πως το επεισόδιο με το email ήταν «μια αφορμή» για να απολυθεί ο εργαζόμενος, γεγονός που έρχεται να προστεθεί στην παρενόχληση που έχει υποστεί αφού αρνήθηκε να μεταφερθεί από το Παρίσι στο Λονδίνο εν μέσω αναδιάρθρωσης της HSBC.

Το Bloomberg αναφέρει ότι είναι σύνηθες οι traders που απολύονται σε όλη την Ευρώπη να στρέφονται στις δικαστικές αίθουσες, σε μια προσπάθεια να ανακτήσουν χαμένα μπόνους και να αποκαταστήσουν τη φήμη τους. Την περασμένη εβδομάδα στο Λονδίνο, μια trader συναλλάγματος στο Citigroup που τέθηκε σε διαθεσιμότητα ενώ βρισκόταν σε άδεια μητρότητας κέρδισε τη δικαστική μάχη έναντι της τράπεζάς της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v