Επιδρομή των βουλγαρικών αρχών στα γραφεία της πετρελαικής OMV

Οι πολίτες της χώρας διαμαρτύρονται για υψηλά κόστη στα καύσιμα παρά τη βουτιά στις παγκόσμιες τιμές πετρελαίου. Ισχυρισμοί για την ύπαρξη καρτέλ έχει οδηγήσει σε έρευνα κατά επτά εταιριών λιανικής.

Επιδρομή των βουλγαρικών αρχών στα γραφεία της πετρελαικής OMV

Η βουλγαρική αντιμονοπωλιακή αρχή ανακοίνωσε σήμερα ότι εισέβαλε στα γραφεία της τοπικής θυγατρικής του αυστριακού πετρελαϊκού ομίλου OMV, στο πλαίσιο έρευνας για πιθανές συμφωνίες καρτέλ.

Οι πολίτες της χώρας διαμαρτύρονται για υψηλά κόστη στα καύσιμα παρά τη βουτιά στις παγκόσμιες τιμές πετρελαίου και μια έκκληση του Βουλγάρου πρωθυπουργού, Μπόικο Μπορίσοφ, ώστε η αντιμονοπωλιακή αρχή να επιταχύνει την έρευνά της στην αγορά.

Το Φεβρουάριο, η αρχή «άνοιξε» έρευνα σε επτά εμπόρους λιανικής στα καύσιμα, με αφορμή ισχυρισμούς για την ύπαρξη καρτέλ. Ταυτόχρονα άρχισε να ερευνά το βουλγαρικό διυλιστήριο της Lukoil για πιθανή κατάχρηση της κυρίαρχης θέσης του στην αγορά.

Η ίδια η OMV δεν έχει σχολιάσει τα γεγονότα, ωστόσο η Βουλγαρική Ένωση Πετρελαίου και Αερίου που εκπροσωπεί όλες τις εταιρίες που ερευνώνται, απάντησε ότι δεν υπάρχουν τέτοιου είδους συμφωνίες μεταξύ των μελών της.

Η αρχή ήδη εισέβαλε στα τοπικά γραφεία των Lukoil Bulgaria, Royal Dutch Shell, Rompetrol και Hellenic Petroleum νωρίτερα αυτό το μήνα. Εκτός αυτών, ερευνώνται και η Nis Petrol της Gazprom Neft και η Bulgarian Petrol.

Εκπρόσωπος της αρχής ανακοίνωσε ότι μπορεί να πραγματοποιηθούν κι άλλοι έλεγχοι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v