Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρετανία: Η κυβέρνηση έτοιμη να αποκτήσει μερίδιο ως και 25% στην Tata Steel

Aλλαγή πλεύσης από τον Κάμερον για ενδεχόμενη διάσωση της βιομηχανίας χάλυβα. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως είναι έτοιμη να αποκτήσει μερίδιο ως και 25% των δραστηριοτήτων της Tata Steel στην χώρα.

Βρετανία: Η κυβέρνηση έτοιμη να αποκτήσει μερίδιο ως και 25% στην Tata Steel

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι είναι πρόθυμη να αγοράσει μερίδιο ως και 25% για να βοηθήσει στην διάσωση των δρατηριοτήτων της Tata Steel στην χώρα, κάνοντας ουσιαστικά ένα βήμα για την μερική κρατικοποίηση της επιχείρησης δεκαετίες, μετά την ιδιωτικοποίηση της από την Μάργκαρετ Θάτσερ.

Όπως μεταδίδει η WSJ, η κυβέρνηση ανέφερε πως είναι διατεθειμένη να προσφέρει στήριξη εκατοντάδων εκατομμυρίων στερλίνων σε ένα πιθανό αγοραστή για να βοηθήσει να διασωσθεί η βρετανική βιομηχανία χάλυβα, η οποία έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα από την αύξηση των φθηνών κινεζικών εισαγωγών και την αύξηση του κόστους.

Η κυβέρνηση Κάμερον ανέφερε πως θα προσφέρει στήριξη μέσω χρηματοδότησης χρέους, αλλά είναι ανοιχτή και σε άλλες επιλογές όπως η απόκτηση μεριδίου ως και 25% της επιχείρησης.

Η ινδική Tata Steel με έδρα την Βομβάη είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός χάλυβα μετά την ArcelorMittal.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα ανακοίνωσε πως πουλάει τα εργοστάσια της, μεταξύ των οποίων και το μεγαλύτερο στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Πορτ Τάλμποτ στην Ουαλία.

Μέχρι σήμερα η συντηρητική βρετανική κυβέρνηση είχε διαμηνύσει πως δεσμεύεται να βοηθήσει στην εύρεση αγοραστή, αλλά είχε αποκλείσει την κρατικοποίηση ως λύση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v