SunEdison: Αίτηση υπαγωγής στον πτωχευτικό κώδικα των ΗΠΑ

Προστασία από τους πιστωτές ζήτησε η εταιρεία ηλιακής ενέργειας, με κεφαλαιοποίηση $10 δισ. Μεγάλο το πλήγμα για τον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, λένε οι αναλυτές.

SunEdison: Αίτηση υπαγωγής στον πτωχευτικό κώδικα των ΗΠΑ

H SunEdison, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ηλιακής ενέργειας στον κόσμο, κατέθεσε αίτημα υπαγωγής στο άρθρο 11 του πτωχευτικού κώδικα των ΗΠΑ.

Η εταιρεία είχε κεφαλαιοποίηση 10 δισ. δολάρια το περασμένο καλοκαίρι.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η αίτηση που κατατέθηκε από την SunEdison στην Νέα Υόρκη παραθέτει τις απαιτήσεις διάφορων πιστωτών που απορρέουν από νομικές δράσεις κατά της εταιρείας.

Ο Ahmad Chatil, CEO της SunEdison, ανέφερε σε ανακοίνωση ότι η αίτηση είναι «ένα δύσκολο αλλά σημαντικό βήμα για την αντιμετώπιση των άμεσων ζητημάτων ρευστότητας».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η δικαστική διαδικασία θα «μας επιτρέψει να εξυγιάνουμε τον ισολογισμό μας και να μειώσουμε το χρέος μας, κάτι που θα μας δώσει την δυνατότητα να στηρίξουμε τις δραστηριότητες μας και να εστιάσουμε στα δυνατά μας σημεία».

Η ενεργειακή εταιρεία σχεδιάζει να συνεχίσει τις καθημερινές της δραστηριότητες και να προχωρήσει τα έργα που είναι υπό κατασκευή.

Η ραγδαία ανάπτυξη της SunEdison την είχε μετατρέψει σε «αγαπημένο παιδί» του τομέα ηλιακής ενέργειας για περίπου δύο χρόνια ως το καλοκαίρι του 2015, όταν άρχισαν να εμφανίζονται προβλήματα μετά από την αντίθεση μετόχων στην εξαγορά της Vivint έναντι 2,2 δισ. δολαρίων.

Αναλυτές υποστηρίζουν πως η πτώχευση της SunEdison θα επιφέρει πλήγμα στην εμπιστοσύνη των επενδυτών στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αν και ο αντίκτυπος στα παγκόσμια αποθέματα ενέργειας θα είναι περιορισμένος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v