Ericsson: Αύξηση 49% στα καθαρά κέρδη το α' τρίμηνο

Η εταιρία δεν είναι ικανοποιημένη και ανακοίνωσε σαρωτικές αλλαγές. Μια πτώση στις πωλήσεις αποδόθηκε σε επιβράδυνση στις αναδυόμενες αγορές και σε πρότζεκτς στην Ευρώπη που έχουν ολοκληρωθεί.

Ericsson: Αύξηση 49% στα καθαρά κέρδη το α τρίμηνο

Η Ericsson δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει τις προσδοκίες των αναλυτών σε πωλήσεις και κέρδη, ενώ ανακοίνωσε μια σαρωτική αναδιοργάνωση εγείροντας ερωτήματα για την ικανότητά της να βρει νέες πηγές ανάπτυξης εν μέσω ραγδαίων αλλαγών στην τεχνολογία και την αγορά.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρίας αυξήθηκαν 49% σε 1,97 δισ. σουηδικές κορώνες από 1,32 δισ. το ίδιο διάστημα πέρυσι, αν και τα έσοδά της εμφάνισαν μια πτώση 2% σε 52,21 από 53,52 δισ.

Οι αναλυτές, αντίθετα, ανέμεναν καθαρά κέρδη ύψους 3,13 δισ. κορωνών με αύξηση πωλήσεων στα 54,52 δισ. κορώνες.

Σύμφωνα με το MarketWatch, η Ericsson απέδωσε την πτώση στις πωλήσεις στην επιβράδυνση σε αναδυόμενες αγορές στη Μέση Ανατολή και τη Λατινική Αμερική, καθώς και στην Ευρώπη όπου ένας μεγάλος αριθμός πρότζεκτς ευρυζωνικότητας ολοκληρώθηκε πέρυσι.

«Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τη συνολική μας ανάπτυξη και κερδοφορία τα τελευταία χρόνια», τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Hans Vestberg.

Όπως ανέφερε η εταιρία, τα περιθώρια λειτουργικού κέρδους συρρικνώθηκαν στο τρίμηνο σε 33,3% από 35,4% πέρυσι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v