Γερμανία: Πτώση 3,1% στις τιμές παραγωγού το Μάρτιο

Οι τιμές εμφάνισαν τη μεγαλύτερη ετήσια πτώση τους από τον Ιανουάριο του 2010. Οι τιμές στην ενέργεια είχαν το μεγαλύτερο αντίκτυπο, ενώ τα στοιχεία καταδεικνύουν πως υπάρχει περιορισμένη ανοδική πίεση στις τιμές παραγωγού.

Γερμανία: Πτώση 3,1% στις τιμές παραγωγού το Μάρτιο

Οι τιμές παραγωγού στη Γερμανία εμφάνισαν το Μάρτιο την πιο απότομη ετήσια πτώση τους εδώ και πάνω από έξι χρόνια, κυρίως λόγω των τιμών στην ενέργεια, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία Destatis.

Αν και παρέμειναν αμετάβλητες σε σχέση με το Φεβρουάριο, έπεσαν 3,1% συγκριτικά με τον ίδιο μήνα του περασμένου έτους. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτώση από τον Ιανουάριο του 2010. Αντίθετα, οι αναλυτές ανέμεναν μια μηνιαία αύξηση της τάξης του 0,1 % και ετήσια πτώση 2,9%.

Όπως μεταδίδει το MarketWatch, τα δεδομένα καταδεικνύουν πως η ανοδική πίεση είναι περιορισμένη στις τιμές παραγωγού. Για άλλη μια φορά οι τιμές στην ενέργεια είχαν το μεγαλύτερο αντίκτυπο στις τιμές, ανέφερε η Destatis.

Εξαιρώντας τις τιμές στην ενέργεια, οι οποίες παρουσιάζουν μεταβλητότητα, οι τιμές παραγωγού στην μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης έπεσαν 0,1% σε σχέση με το Φεβρουάριο και 0,9% με το Μάρτιο του 2015.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v