Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Rio Tinto: Πτώση στις πωλήσεις σιδηρομεταλλεύματος το α' τρίμηνο

Η κακοκαιρία του Ιανουαρίου και μια εξάντληση στα αποθέματα από την Αυστραλία, οδήγησαν σε μηνιαία πτώση 12% στις πωλήσεις. Η εταιρία προειδοποίησε και για μειωμένη παραγωγή το 2017, λόγω προβλημάτων στο σιδηροδρομικό της δίκτυο.

Rio Tinto: Πτώση στις πωλήσεις σιδηρομεταλλεύματος το α τρίμηνο

Η Rio Tinto ανέφερε ότι οι πωλήσεις σιδηρομεταλλεύματος έπεσαν απότομα τους τρεις πρώτους μήνες του έτους, καθώς η μεταλλευτική εταιρία χτυπήθηκε από την κακοκαιρία και εξάντλησε τα αποθέματα από τις αυστραλιανές της δραστηριότητες.

Η Rio Tinto εμφάνισε πωλήσεις σιδηρομεταλλεύματος παγκοσμίως 80,8 εκατ. μετρικών τόνων για το πρώτο τρίμηνο. Αυτό μεταφράζεται σε μια πτώση της τάξης του 12% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Η ανάπτυξη που ανέμενε η Rio Tinto ποντάροντας στην ισχυρή ζήτηση από τις ασιατικές οικονομίες, όπως η Κίνα, καθυστέρησε το τελευταίο τρίμηνο καθώς οι δραστηριότητες της εταιρίας αντιμετώπισαν δυσκολίες από τροπικούς κυκλώνες που χτύπησαν τη δυτική Αυστραλία στα τέλη του Ιανουαρίου, ανακοίνωσε σήμερα.

Παράλληλα, μεγάλα αποθέματα που συσσωρεύτηκαν κατά τη διάρκεια μιας επέκτασης του δικτύου υποδομής της Rio Tinto –και τα οποία τόνωσαν τις πωλήσεις πέρυσι- επίσης έχουν μειωθεί δραματικά.

Όπως μεταδίδει το MarketWatch, η εταιρία παράλληλα υποβάθμισε τις προσδοκίες της για την παραγωγή σιδηρομεταλλεύματος το 2017, επικαλούμενη καθυστερήσεις στο νέο, αυτόνομο σιδηροδρομικό της δίκτυο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v