Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρετανία: Οι κροίσοι του Λονδίνου στρέφονται στο ...νοίκι

Ο αριθμός των ντιλ για την ενοικίαση κατοικιών αξίας άνω των 10 εκατ. βρετανικών λιρών έχει υπερτριπλασιαστεί από το Μάρτιο του 2015 ως τον Μάρτιο του 2016. Πτώση 33% στις πωλήσεις.

Βρετανία: Οι κροίσοι του Λονδίνου στρέφονται στο ...νοίκι

Η νέα γενιά στην Βρετανία δυσκολεύεται να αγοράσει σπίτι, αλλά η επιλογή της ενοικίασης φαίνεται πως γίνεται πιο ελκυστική ακόμα και για τους πολύ πλούσιους κατοίκους του Λονδίνου.

Μετά την πτώση των τιμών στις πιο ακριβές περιοχές της βρετανικής πρωτεύουσας και τα Panama Papers, οι δυνητικοί αγοραστές κατοικιών αξίας άνω των 10 εκατ. βρετανικών λιρών επιλέγουν με αυξανόμενο ρυθμό να γίνουν ενοικιαστές, καθώς εκτιμούν ότι οι κατοικίες θα κοστίζουν λιγότερο απ' ότι αγοράστηκαν.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η αβεβαιότητα για το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου και οι ανησυχίες για την χρήση υπεράκτιων εταιρειών για την αγορά κατοικιών μετά τα Panama Papers φαίνεται να ενισχύουν την τάση αυτή.

Ο αριθμός των ντιλ για την ενοικίαση κατοικιών αξίας άνω των 10 εκατ. βρετανικών λιρών έχει υπερδιπλασιαστεί από το 2011, ενώ έχει τριπλασιαστεί από το Μάρτιο του 2015 ως τον Μάρτιο του 2016, σύμφωνα με στοιχεία του μεσιτικού γραφείου Knight Frank.

Eν τω μεταξύ, οι πωλήσεις αντίστοιχων κατοικιών υποχώρησαν στις 138 την τελευταία χρονιά μετά από το υψηλό των 206 έναν χρόνο νωρίτερα, πτώση 33%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v