Η Amazon συνεχίζει να προκαλεί το Netflix

Οι αναλυτές βλέπουν τα πρώτα βήματα μιας διεθνούς επέκτασης της υπηρεσίας video streaming της Amazon. Ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής της, το Netflix, έχει εξαπλωθεί πολύ γρήγορα με αποτέλεσμα να «έχει φτάσει πιο μακριά», υποστηρίζουν.

Η Amazon συνεχίζει να προκαλεί το Netflix

Η Amazon εντείνει τις προσπάθειες να ανταγωνιστεί το Netflix, καθώς επεκτείνει ραγδαία τις υπηρεσίες video streaming στις Ηνωμένες Πολιτείες, προσφέροντας την επιλογή μηνιαίας συνδρομής με αντάλλαγμα την πρόσβαση σε προγράμματα.

Οι Αμερικανοί πελάτες του κολοσσού στο ηλεκτρονικό εμπόριο θα μπορούν να αγοράζουν μια ξεχωριστή συνδρομή στο Amazon Prime Video για 8,99 δολάρια το μήνα, όπως ανακοίνωσε η εταιρία την Κυριακή σύμφωνα με το CNBC.

Αντίθετα, προηγουμένως ο μόνος τρόπος για να αποκτήσει κανείς πρόσβαση στην υπηρεσία ήταν μέσα από μια ετήσια συνδρομή αξίας 99 δολαρίων, που προσέφερε ταυτόχρονα πρόσβαση σε άλλες υπηρεσίες όπως το streaming μουσικής.

Στη Βρετανία, το video streaming είναι διαθέσιμο για 5,99 στερλίνες το μήνα.

Το διεθνές δίκτυο τονίζει πως οι αναλυτές βλέπουν αυτή την κίνηση ως τα πρώτα βήματα προς μια διεθνή επέκταση της υπηρεσίας. Όπως προέβλεψε σήμερα σε υπόμνημά του ο Paolo Pescatore, διευθυντής στην CCS Insight, το επόμενο βήμα της Amazon θα είναι η επέκταση της εν λόγω υπηρεσίας στο εξωτερικό.

«Ο μεγαλύτερος αντίπαλός της, το Netflix, έχει κάνει εξαιρετική δουλεία στην κυκλοφορία σε νέες αγορές μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, και, ως εκ τούτου, έχει φτάσει πιο μακριά (...) Το να προσφέρει βίντεο μόνο μέσα από το Prime κρατούσε πίσω την Amazon στην επέκτασή της σε νέες αγορές», πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v