Αγωγοί: Στην ιταλική Saipem το θαλάσσιο τμήμα του ΤΑΡ

Η Saipem ανέλαβε την προμήθεια και εγκατάσταση του αγωγού διαμέτρου 36 ιντσών, τις βοηθητικές εργασίες στις δύο ακτές, όπως και την εγκατάσταση καλωδίου οπτικών ινών.

Αγωγοί: Στην ιταλική Saipem το θαλάσσιο τμήμα του ΤΑΡ

Στην ιταλική κατασκευαστική Saipem, ανέθεσε η εταιρεία του αγωγού ΤΑΡ την κατασκευή του υποθαλάσσιου τμήματος του αγωγού στην Αδριατική.

Ο αγωγός αυτό μήκους 105 χιλιομέτρων, θα ξεκινάει από τις ακτές της Αλβανίας και θα καταλήγει στη νότια Ιταλία, στην τοποθεσία San Foca της Puglia, με μέγιστο βάθος διέλευσης τα 820 μέτρα.

Η Saipem ανέλαβε συγκεκριμένα την προμήθεια και εγκατάσταση του αγωγού διαμέτρου 36 ιντσών, τις βοηθητικές εργασίες στις δύο ακτές, όπως και την εγκατάσταση καλωδίου οπτικών ινών.

Σύμφωνα με την ιταλική εταιρεία, οι εργασίες πόντισης του αγωγού θα ξεκινήσουν μέσα στο 2016, και θα χρησιμοποιηθούν το ειδικό πλοίο πόντισης αγωγών Castoro Sei, όπως και το βηθητικό Castoro 10.

Υπενθυμίζεται ότι το χερσαίο τξμήμα του αγωγού επί ελληνικού εδάφους μήκους 495 χιλιομέτρων, έχουν αναλάβει η κοινοπραξία J&P Άβαξ και Bonatti (360 χιλιόμετρα μεταξύ Καβάλας και Αλβανικών συνόρων) και τα υπόλοιπα 185 χιλιόμετρα (Κήποι-Καβάλα) η γαλλική SPIECAPAG.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v