Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

BlackRock: Πτώση 20% στα κέρδη το α' τρίμηνο

Τα κέρδη της εταιρίας επηρέασαν τη μεταβλητότητα και το «δύσκολο περιβάλλον στην αγορά», παρότι είδε μια τόνωση από θετικές εισροές. Η BlackRock επιβεβαίωσε πως κατά τη διάρκεια του τριμήνου βρισκόταν σε φάση αναδιάρθρωσης.

BlackRock: Πτώση 20% στα κέρδη το α τρίμηνο

Η BlackRock ανακοίνωσε σήμερα μια πτώση 20% στα κέρδη του πρώτου τριμήνου, καθώς η μεγαλύτερη διαχειρίστρια κεφαλαίων στον κόσμο χτυπήθηκε από τις χαμηλότερες αμοιβές. Ωστόσο, το MarketWatch μεταδίδει ότι η εταιρία είδε μια τόνωση από θετικές εισροές.

Η εταιρία εμφάνισε κέρδη ύψους 657 εκατ. δολαρίων από 822 εκατ. πέρυσι. Τα κέρδη ανά μετοχή έπεσαν σε 3,92 από 4,84 δολάρια. Εξαιρώντας συγκεκριμένα αντικείμενα, η BlackRock είχε κέρδη 4,25 δολάρια ανά μετοχή, από 4,89 δολάρια το ίδιο διάστημα του περασμένου έτους.

Τα έσοδα της εταιρίας ανήλθαν στα 2,62 δισ. δολάρια. Οι αναλυτές ανέμεναν προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή ύψους 4,29 δολάρια, από έσοδα 2,72 δισ. δολάρια.

Η BlackRock επιβεβαίωσε πως βρισκόταν εν μέσω αναδιάρθρωσης αυτό το τρίμηνο, στην προσπάθεια «να βελτιστοποιήσουμε και να απλοποιήσουμε τον οργανισμό μας». Τον Μάρτιο, πληροφορίες της Wall Street Journal ανέφεραν ότι η εταιρία θα προχωρούσε στην περικοπή περίπου 400 θέσεων εργασίας ή περίπου του 3% του προσωπικού της, στο πλαίσιο του μεγαλύτερου γύρου απολύσεων στην ιστορία της.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το MarketWatch, η εταιρία προσπαθεί να βελτιστοποιήσει τμήματα της επιχείρησής της και να τονώσει περιοχές που θεωρεί πως μπορούν να εμφανίσουν ανάπτυξη.

Ο διευθύνων σύμβουλος Laurence Fink πάντως τόνισε ότι η εταιρία επηρεάστηκε αυτό το τρίμηνο από τη μεταβλητότητα και το «δύσκολο περιβάλλον στην αγορά».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v