Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fed: Με «ήπιο προς μέτριο» ρυθμό αναπτύχθηκε η οικονομία

Ανοδική κίνηση των μισθών στις 11 από τις 12 περιφέρειες της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ καταγράφηκε την περίοδο από τα τέλη Φεβρουαρίου ως τις αρχές Απριλίου.

Fed: Με «ήπιο προς μέτριο» ρυθμό αναπτύχθηκε η οικονομία

Η αμερικάνικη οικονομία αναπτύχθηκε με «ήπιο προς μέτριο» ρυθμό ανάπτυξης από τα τέλη Φεβρουαρίου ως τις αρχές Απριλίου, αλλά η χαμηλή ανεργία οδήγησε σε μια αύξηση των μισθών, σύμφωνα με την «Beige Book» της Fed.

Όπως μεταδίδει το Reuters, στην έκθεση με στοιχεία για την κατάσταση της οικονομίας, καταγράφεται ανοδική κίνηση των μισθών στις 11 από τις 12 περιφέρειες της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ.

Οι μισθοί δεν αυξήθηκαν μόνο στην περιφέρεια της Ατλάντα. «Οι ισχυρότερες μισθολογικές πιέσεις ήταν για επαγγέλματα που υπάρχει έλλειψη εργατικού δυναμικού». Επιχειρήσεις στην Βοστόνη, το Κλίβελαντ και το Σεντ Λιούις ανέφεραν μισθολογικές αυξήσεις για υπηρεσίες IT. Στην Φιλαδέλφεια επιχειρήσεις ενημέρωσαν πως «αύξησαν τους αρχικούς μισθούς για να προσελκύσουν εργαζομένους υψηλής ποιότητας».

Οι συνθήκες στην αγορά εργασίας συνέχισαν να βελτιώνονται με αρκετές περιφέρειες να αναφέρουν πως οι επιχειρήσεις αντιμετώπισαν δυσκολία να καλύψουν ορισμένες θέσεις για επαγγέλματα χαμηλής και υψηλής εξειδίκευσης.

Οι καταναλωτικές δαπάνες σημείωσαν ήπια άνοδο στις περισσότερες περιφέρειες. Η μεταποίηση αναπτύχθηκε στις περισσότερες περιφέρειες, αλλά οι προσδοκίες για την μελλοντική ανάπτυξη ήταν ανάμικτες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v