Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fitch: Eπιβεβαίωσε το «ΑΑΑ» των ΗΠΑ

Το «τριπλό Α» των ΗΠΑ υποστηρίζεται από την μοναδική χρηματοδοτική ευελιξία της χώρας, ως της εκδότριας του κυρίαρχου αποθεματικού νομίσματος στον κόσμο, υποστηρίζει η Fitch.

Fitch: Eπιβεβαίωσε το «ΑΑΑ» των ΗΠΑ

Η Fed θα προχωρήσει σε δύο αυξήσεις των επιτοκίων το 2016 εκτιμά η Fitch, η οποία επιβεβαίωσε την μακροπρόθεσμη αξιολόγηση «ΑΑΑ» της πιστοληπτικής ικανότητας των ΗΠΑ.

Το outlook της αξιολόγησης είναι σταθερό. 

Η Fitch υπογραμμίζει ότι το «τριπλό Α» των ΗΠΑ υποστηρίζεται από την μοναδική χρηματοδοτική ευελιξία της χώρας, ως της εκδότριας του κυρίαρχου αποθεματικού νομίσματος στον κόσμο.

Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε ότι οι προοπτικές για το έλλειμμα και το χρέος των ΗΠΑ έχουν επιδεινωθεί από την τελευταία αξιολόγηση, αλλά παραμένουν εντός του περιθωρίου μιας αξιολόγησης «ΑΑΑ».

To 2016 και το 2017 η αμερικάνικη οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί με ρυθμό 2,1%, χαμηλότερα από ότι προέβλεπε προηγουμένως ο διεθνής οίκος. Το 2015 το ΑΕΠ των ΗΠΑ είχε αυξηθεί κατά 2,4%, μια ικανοποιητική επίδοση σε σχέση με άλλες ανεπτυγμένες οικονομίες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v