Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alcoa: Πτώση κερδών 92% το α' τρίμηνο

Η εταιρία σχεδιάζει να προχωρήσει σε spinoff ορισμένων επιχειρήσεων αργότερα μέσα στο έτος. Τα κερδη της ήταν 16 εκατ. δολάρια, έναντι 195 εκατ. το ίδιο διάστημα του περασμένου έτους. Εμφάνισε πτώση 15% στα έσοδα.

Alcoa: Πτώση κερδών 92% το α τρίμηνο

Η Alcoa ανακοίνωσε πως τα κέρδη της εμφάνισαν πτώση 92% κατά το πρώτο τρίμηνο, καθώς η ανάπτυξη στις επιχειρήσεις για τις οποίες η εταιρία σχεδιάζει να προχωρήσει σε spinoff αργότερα φέτος, δεν ήταν αρκετή ώστε να αντισταθμίσει τις πιεσμένες τιμές στο τμήμα ακατέργαστου αλουμινίου.

Η Alcoa ανακοίνωσε κέρδη ύψους 16 εκατ. δολαρίων, από 195 εκατ. ή 14 cents ανά μετοχή το ίδιο διάστημα του προηγούμενου έτους. Τα έσοδα μειώθηκαν κατά 15% σε 4,9 δισ., αναφέρει το MarketWatch. Αντίθετα, οι αναλυτές του Thomson Reuters ανέμεναν κέρδη δύο cents ανά μετοχή και έσοδα 5,14 δισ. δολάρια.

Η εταιρία μείωσε την πρόβλεψη του 2016 για την αγορά αεροδιαστημικής, αναμένοντας πλέον μια ανάπτυξη της τάξης του έξι με 8%, έναντι προηγούμενης εκτίμησης 8-9%.

Για το 2016, η Alcoa αναμένει ένα παγκόσμιο έλλειμμα στο αλουμίνιο, περίπου 1,1 εκατ. μετρικούς τόνους, καθώς μια ανάπτυξη 5% στην παγκόσμια ζήτηση αλουμινίου αντισταθμίζει μια αναμενόμενη αύξηση 2% στην προσφορά. Η εταιρία προηγούμενα εκτιμούσε πως η παγκόσμια ζήτηση θα αυξηθεί κατά 6% και η προσφορά θα αναπτυχθεί 3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v