Ιταλία: Ανακοινώθηκε το ταμείο στήριξης τραπεζών

Την συγκρότηση ταμείου που θα βοηθάει τις ιταλικές τράπεζες στην αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και στην κάλυψη κεφαλαιακών ελλειμμάτων ανακοίνωσε ιταλική εταιρεία διαχείρισης ενεργητικού. Στο ταμείο θα συμμετέχει και η κρατική αναπτυξιακή τράπεζα Cassa Depositi e Prestiti.

Ιταλία: Ανακοινώθηκε το ταμείο στήριξης τραπεζών

H ιταλική εταιρεία διαχείρισης ενεργητικού Quaestio Capital Management ανακοίνωσε την συγκρότηση ταμείου που θα βοηθάει τις ιταλικές τράπεζες στην αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και στην κάλυψη κεφαλαιακών ελλειμμάτων. 

Όπως μεταδίδει το Βloomberg, στο ταμείο που θα λέγεται Atlante, θα συμμετέχει εκτός από τράπεζες και ασφαλιστικές και η κρατική αναπτυξιακή τράπεζα Cassa Depositi e Prestiti. 

Στην ανακοίνωση της Quaestio Capital Management δεν αναφέρεται το μέγεθος του ταμείου.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη τρεις πηγές δήλωσαν στο Reuters ότι o διοικητής της Τράπεζας της Ιταλίας, ο υπουργός Οικονομικών και οι CEO των UniCredit, Intesa Sanpaolo και UBI συζήτησαν την ιδέα για ταμείο στήριξης των τραπεζών στο γραφείο του πρωθυπουργού, Ματέο Ρέντσι.

Το ταμείο θα ανήκει κατά πλειοψηφία σε ιδιώτες επενδυτές, τόνισαν οι ίδιες πηγές.

Οι προσδοκίες γαι την δημιουργία ενός ταμείου για την στήριξη των αδύναμων ιταλικών τραπεζών εκτόξευσε τη Δευτέρα τις μετοχές των Banca Monte dei Paschi di Siena και Unione di Banche Italiane Spa σε κέρδη άνω του 6%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v