HΠΑ: «Μπλόκο» στην συγχώνευση Halliburton με Baker Hughes

Το προτεινόμενο ντιλ ανάμεσα στην Halliburton και την Baker Hughes θα πλήξει τον ανταγωνισμό, θα αλλοιώσει τις ενεργειακές αγορές και θα βλάψει τους Αμερικανούς καταναλωτές, δήλωσε η υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

HΠΑ: «Μπλόκο» στην συγχώνευση Halliburton με Baker Hughes

To υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι έχει καταθέσει μήνυση με στόχο να εμποδίσει την συγχώνευση της Halliburton με την Baker Hughes, δύο εκ των τριών μεγαλύτερων εταιρειών παροχής υπηρεσιών στον χώρο του πετρελαίου.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Halliburton έχει προσλάβει δύο νομικούς συμβούλους για να χειριστούν την υπόθεση.

«Το προτεινόμενο ντιλ ανάμεσα στην Halliburton και την Baker Hughes θα πλήξει τον ανταγωνισμό, θα αλλοιώσει τις ενεργειακές αγορές και θα βλάψει τους Αμερικανούς καταναλωτές» δήλωσε σε ανακοίνωση της την Τετάρτη η υπουργός Δικαιοσύνης, Λορέτα Λιντς.

«Οι δράσεις μας καταδεικνύουν ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης δεσμεύεται να εφαρμόσει την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία» πρόσθεσε.

H Halliburton ανακοίνωσε την συμφωνία των 35 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της Baker Hughes τον Νοέμβριο του 2014. Η συναλλαγή είχε προγραμματιστεί να κλείσει τον προηγούμενο χρόνο. Αν το ντιλ καταρρεύσει η Halliburton θα καταβάλλει στην Baker Hughes 3,5 δισ. δολάρια. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v