Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Amazon κυνηγά εξαγορές στην οικονομική τεχνολογία

Η επιστροφή των αξιών των startups οικονομικής τεχνολογίας σε «γήινα επίπεδα», έχει ωθήσει την εταιρία να ψάχνει ευκαιρίες για να επεκταθεί. Βασίζεται στη βάση των 304 εκατ. πελατών της και επιδιώκει να ανοιχτεί σε εμπόρους.

Η Amazon κυνηγά εξαγορές στην οικονομική τεχνολογία

Η επιχείρηση πληρωμών της Amazon έχει αρχίσει να αναζητά εξαγορές καθώς η αξία των startups που δραστηριοποιούνται στην οικονομική τεχνολογία «επιστρέφει σε γήινα επίπεδα», ανέφερε σήμερα ο Patrick Gauthier, αντιπρόεδρος της Amazon Payments.

Η παγκόσμια επένδυση σε εταιρίες οικονομικής τεχνολογίας άγγιξαν τα 20 δισ. δολάρια το 2015, ποσό που αντιστοιχεί σε μια αύξηση 66% σε σύγκριση με το 2014, σύμφωνα με την KPMG. Το αυξανόμενο ενδιαφέρον για τον τομέα οδήγησε σε μια άνοδο στις αξίες των startups, ωστόσο εν μέσω ανησυχιών για μια «υπερθέρμανση» της αγοράς, οι πρόσφατες εκτιμήσεις έχουν σταθεί πιο συντηρητικές.

Το CNBC τονίζει πως το Amazon σκοπεύει να εκμεταλλευτεί αυτή την ευκαιρία προκειμένου να τονώσει την επιχείρηση πληρωμών της, Amazon Payments, και το προϊόν Pay with Amazon που επιτρέπει στους πελάτες της εταιρίας να πληρώνουν για οτιδήποτε, χρησιμοποιώντας τους λογαριασμούς που έχουν στους ιστότοπούς της. Η υπηρεσία προσπαθεί να ανοιχτεί σε εμπόρους που θα ενσωματώσουν το Pay with Amazon στα online καταστήματά τους.

Αυτή τη στιγμή η επιχείρηση έχει αγγίξει τα 23 εκατ. ενεργούς χρήστες, ενώ είναι έτοιμη να αρχίσει να επεκτείνεται μέσω εξαγορών. «Δημιουργήσαμε αυτή την μονάδα πριν από ένα χρόνο. Τώρα αρχίζω να ψάχνω εξωτερικές ευκαιρίες», τόνισε ο Patrick Gauthier, αντιπρόεδρος της Amazon Payments.

Πάντως, αν και η εταιρία προσπαθεί να ανταγωνιστεί το PayPal, εξακολουθεί να βρίσκεται πίσω από τον αντίπαλό της που έχει 179 εκατ. ενεργούς δράστες. Ωστόσο η Amazon εκτιμά πως θα είναι εύκολο να πείσει τους εμπόρους να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία της, δεδομένης της βάσης πελατών της των 304 εκατομμυρίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v