Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Airbnb προειδοποιεί ιδιοκτήτες για παράνομες ενοικιάσεις καταλυμάτων στο Παρίσι

Η εταιρία προσπαθεί να καλοπιάσει τις περιφερειακές αρχές που ανησυχούν για τον αντίκτυπο των δραστηριοτήτων της. Προειδοποιεί για πιθανές παραβιάσεις των νόμων της γαλλικής πρωτεύουσας για τη στέγαση.

H Airbnb προειδοποιεί ιδιοκτήτες για παράνομες ενοικιάσεις καταλυμάτων στο Παρίσι

Η Airbnb πρόκειται να αρχίσει να προειδοποιεί ιδιοκτήτες-μέλη της που φαίνεται πως παραβιάζουν τους νόμους στέγασης στη γαλλική πρωτεύουσα. Η εταιρία, η οποία προχωρά σε αυτή την κίνηση σε συνεννόηση με το γραφείο του δημάρχου, επιδιώκει να καλοπιάσει τις περιφερειακές κυβερνήσεις που ανησυχούν για τον αντίκτυπο των δραστηριοτήτων της.

Η εταιρία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο τόνισε την Πέμπτη ότι έχει συμφωνήσει με αξιωματούχους της πόλης για την έναρξη ενός πιλοτικού προγράμματος τον Απρίλιο. Μέσω αυτού θα προειδοποιήσει οποιονδήποτε ιδιοκτήτη νοικιάζει το διαμέρισμά του για πάνω από 120 ημέρες το χρόνο ή που φαίνεται πως η κατοικία που προσφέρει δεν είναι η πρώτη κατοικία του, πως αυτό αποτελεί πιθανή παραβίαση των σχετικών νόμων της πόλης και μπορεί να επιφέρει πρόστιμό ύψους μέχρι και 25.000 ευρώ.

Αν και η εταιρία ανταλλαγής κατοικιών δεν αποκαλύπτει τα ονόματα των ιδιοκτητών που θα λάβουν προειδοποίηση, εκπρόσωπος του γραφείου του δημάρχου του Παρισιού ανέφερε ότι η πόλη επιθυμεί να μετατοπιστεί προς ένα σύστημα που θα αποτρέπει τους κατοίκους να νοικιάζουν εκτός των νομικών ορίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v