Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 51,6 ο PMI μεταποίησης στην ευρωζώνη τον Μάρτιο

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Markit, η νεταποιητική δραστηριότητα παρέμεινε αδύναμη στη Γερμανία, συρρικνώθηκε στη Γαλλία, όμως αυξήθηκε σε Ισπανία, Ιταλία, Ολλανδία, Αυστρία και Ιρλανδία.

Στο 51,6 ο PMI μεταποίησης στην ευρωζώνη τον Μάρτιο

Μικρή άνοδο εμφάνισε ο PMI του τομέα μεταποίησης στην ευρωζώνη τον Μάρτιο, αν και η ανάπτυξη της δραστηριότητας παρέμεινε αδύναμη παρά τη συνέχιση της μείωσης τιμών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Markit, η μεταποιητική δραστηριότητα παρέμεινε αδύναμη στη Γερμανία, συρρικνώθηκε στη Γαλλία, όμως αυξήθηκε σε Ισπανία, Ιταλία, Ολλανδία, Αυστρία και Ιρλανδία.

Ο δείκτης PMI του τομέα μεταποίησης αυξήθηκε στο 51,6 τον Μάρτιο από 51,2 τον προηγούμενο μήνα, λίγο υψηλότερα από την προκαταρκτική εκτίμηση (51,4).

Ο υποδείκτης της παραγωγής αυξήθηκε στο 53,1 από 52,3, ενώ ο δείκτης τιμών υποχώρησε στο 47,1 από 47,6, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2009.

«Τα στοιχεία υποδηλώνουν πως η μεταποιητική δραστηριότητα αυξήθηκε κατά μόλις 0,2% το α' τρίμηνο», σύμφωνα με τον επικεφαλής οικονομολόγο του Markit, Chris Williamson. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v