Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Δικαστική νίκη της Metlife έναντι της κυβέρνησης

Η Metlife δεν είναι «συστημικά σημαντική» για το χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ, σύμφωνα με απόφαση ομοσπονδιακού δικαστηρίου. Ράλι 4,6% για την μετοχή της ασφαλιστικής.

ΗΠΑ: Δικαστική νίκη της Metlife έναντι της κυβέρνησης

Ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ απέρριψε την Τετάρτη τον χαρακτηρισμό της ασφαλιστικής Metlife ως «συστημικά σημαντικής» για το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας.

Το Συμβούλιο Εποπτείας της Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας είχε αποφασίσει το 2014 πως μια κατάρρευση της ασφαλιστικής θα είχε ανυπολόγιστο βάρος για το χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ, όπως και στην περίπτωση κατάρρευσης μιας μεγάλης τράπεζας.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η Metlife είχε επιτεθεί στην απόφαση ως αδικαιολόγητη και αβάσιμη, υποστηρίζοντας στο δικαστήριο ότι βασίστηκε σε λανθασμένες διαδικασίες.

Η δικαστική απόφαση δυσκολεύει το σχέδιο της κυβέρνησης Ομπάμα να ενισχύσει την ρύθμιση τεσσάρων μη τραπεζικών τομέων που έχει κρίνει ότι είναι πιθανό να αποσταθεροποιήσουν το αμερικάνικο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Η αγωγή που κατέθεσε πέρυσι η Metlife αποτελεί την μεγαλύτερη πρόκληση για το Συμβούλιο, στο οποίο μετέχουν μεταξύ άλλων η επικεφαλής της Fed, Janet Yellen και ο υπουργός Οικονομικών, Jack Lew.

Άλμα 4,6% πραγματοποιεί η μετοχή της ασφαλιστικής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v