Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλά τριμήνου ο PMI ευρωζώνης το Μάρτιο

Παραμένουν πολλές ανησυχητικές ενδείξεις παρά τη μικρή ανάκαμψη, τόνισε η Markit. Παραμένουν πεισματικά και οι αποπληθωριστικές πιέσεις, καθώς η έλλειψη ζήτησης οδηγεί σε περαιτέρω εκπτώσεις, πρόσθεσε.

Σε υψηλά τριμήνου ο PMI ευρωζώνης το Μάρτιο

Η οικονομική ανάπτυξη μάλλον ανέκαμψε κατά τα τέλη του πρώτου εξαμήνου, σύμφωνα με την Markit Economics, η οποία ωστόσο τόνισε πως παραμένουν οι ανησυχίες σχετικά με την υγεία της περιοχής.

Ο PMI μεταποίησης και υπηρεσιών αυξήθηκε στο 53,7 το Μάρτιο από 53 το Φεβρουάριο, ενώ πρόκειται για υψηλά επίπεδα τριών μηνών. Η ανάγνωση ήταν υψηλότερη και της μέσης εκτίμησης των αναλυτών για 53.

Αν και διατηρείται η οικονομική ανάπτυξη στην περιοχή του κοινού νομίσματος, η Markit παρατήρησε συνεχιζόμενες πιέσεις από τον αδύναμο πληθωρισμό, με τις τιμές της παραγωγής να πέφτουν και πάλι το Μάρτιο. Στο μεταξύ η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποκάλυψε νέα μέτρα τόνωσης αυτό το μήνα, στο πλαίσιο της μακροχρόνιας προσπάθειάς της να αναβιώσει τον πληθωρισμό.

«Παραμένουν πολλές ανησυχητικές ενδείξεις», ανέφερε σύμφωνα με το Bloomberg ο Chris Williamson, ανώτατος οικονομολόγος στη Markit. «Οι αποπληθωριστικές πιέσεις επίσης παραμένουν πεισματικά εξαπλωμένες καθώς μια έλλειψη ζήτησης οδήγησε σε περαιτέρω εκπτώσεις το Μάρτιο», πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v