Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

CEBR: Περικοπές θέσεων και μπόνους 16% στο City

Οι χρηματο-οικονομικοί οίκοι του Λονδίνου θα μειώσουν τις θέσεις εργασίας και θα περικόψουν τα μπόνους κατά 16% καθώς η κρίση στην αμερικανική αγορά subprime μεταδίδεται στην βρετανική οικονομία, σύμφωνα με την CEBR.

CEBR: Περικοπές θέσεων και μπόνους 16% στο City
Οι χρηματο-οικονομικοί οίκοι το Λονδίνου θα μειώσουν τις θέσεις εργασίας και θα περικόψουν τα μπόνους κατά 16% καθώς η κρίση στην αμερικανική αγορά subprime μεταδίδεται στην βρετανική οικονομία, σύμφωνα με το Κέντρο Οικονομικών και Επιχειρηματικών Ερευνών CEBR.

Τον επόμενο χρόνο θα χαθούν 6.500 θέσεις εργασίας σε τράπεζες και οίκους διαχείρισης κεφαλαίων, στην χειρότερη κρίση μετά το 2000, καθώς οι εταιρίες προετοιμάζονται για επιβράδυνση στην ανάπτυξη των οικονομιών των ΗΠΑ και της Κίνας, εκτιμά η CEBR.

Μέχρι στιγμής στο έτος, οι εταιρίες του κλάδου έχουν δημιουργήσει 11.000 νέες θέσεις εργασίας, ώστε το σύνολο να ανέρχεται στους 349.000 σύμφωνα με την εταιρία συμβούλων του Λονδίνου.

Η αξία των μπόνους αναμένεται να μειωθεί στις 7,4 δισ. στερλίνες (15 δισ. δολ.) ενώ μέχρι τον περασμένο μήνα η CEBR περίμενε μπόνους 7,5 δισ. στερλινών.

Τα μπόνους ίσως δεν ξαναφτάσουν μέχρι το 2010 τις 8,8 δισ. στερλίνες που πληρώθηκαν στο ξεκίνημα του έτους.

Κατά την εταιρία ερευνών, η οικονομική ανάπτυξη στο Λονδίνο ενδέχεται να επιβραδυνθεί του χρόνου στο 1,4% από 3,6% και οι αυξήσεις στις τιμές των ακινήτων να διολισθήσουν στο 1,6% από 16%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v