Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η κρίση ”φταίει” στη διαμάχη Ρωσίας - Ουκρανίας

Η πρόσφατη διαμάχη ανάμεσα στην ρωσική Gazprom και την Ουκρανία όσον αφορά απλήρωτους λογαριασμούς ύψους 1,3 δισ. δολαρίων, οφείλεται εν μέρει στην παγκόσμια κρίση ρευστότητας.

Η κρίση ”φταίει” στη διαμάχη Ρωσίας - Ουκρανίας
Η πρόσφατη διαμάχη ανάμεσα στην Gazprom, τον κρατικό ενεργειακό όμιλο της Ρωσίας, και την Ουκρανία όσον αφορά απλήρωτους λογαριασμούς ύψους 1,3 δισ. δολαρίων, οφείλεται εν μέρει στην παγκόσμια κρίση ρευστότητας, σύμφωνα με μια εκ των εμπλεκόμενων εταιριών.

Η Ukrgaz-energo, εμπορική εταιρία που ελέγχει την προσφορά αερίου για τις βιομηχανίες της Ουκρανίας, επιρρίπτει την αδυναμία της να πληρώσει την εισαγόμενη προσφορά στις δυσκολίες δανεισμού εξ αιτίας της κρίσης στις διεθνείς αγορές πιστώσεων.

Εξαιτίας της κρίσης, τα χρέη της επιχείρησης, που αποτελεί ρωσο-ουκρανική κοινοπραξία, ανήλθαν στα 1 δισ. δολάρια περίπου, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Vitaliy Kisil.

Οι ανεπαρκείς πληρωμές για το αέριο που μεταπωλείται στην Naftogaz, την χρεωμένη κρατική επιχείρηση ενέργειας της Ουκρανίας, έχουν επίσης αυξήσει το βάρος.

Η Gazprom την περασμένη εβδομάδα απείλησε να διακόψει την προσφορά αερίου στην Ουκρανία, εάν δεν διευθετήσει το Κίεβο το χρέος του ύψους 1,3 δισ. δολαρίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v