Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Volkswagen: «Κόβει» 3.000 θέσεις γραφείου στην Γερμανία

Η γερμανική εταιρεία απασχολεί περίπου 120.000 υπαλλήλους σε εργοστάσια στην Δυτική Γερμανία και στο τμήμα χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, με το ένα τρίτο να είναι θέσεις γραφείου.

Volkswagen: «Κόβει» 3.000 θέσεις γραφείου στην Γερμανία

H Volkswagen σχεδιάζει να περικόψει περίπου 3.000 θέσεις γραφείου στην Γερμανία ως το τέλος του 2017, σε μια προσπάθεια να αντισταθμίσει το κόστος από το σκάνδαλο ντίζελ, ανέφεραν δύο πηγές από την εταιρεία στο Reuters την Πέμπτη. 

Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης θα μειώσει τις επενδύσεις κατά 1 δισ. ευρώ το 2016 σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Αυτήν την στιγμή απασχολεί περίπου 120.000 υπαλλήλους σε εργοστάσια στην Δυτική Γερμανία και στο τμήμα χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, με το ένα τρίτο να είναι θέσεις γραφείου. 

Οι πηγές του Reuters δεν έδωσαν πιο συγκεκριμένες πληροφορίες για τις περικοπές, που μετέδωσε πρώτο το γερμανικό πρακτορείο DPA.

«Η Volkswagen έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα που επηρεάζει όλους τους τομείς, μεταξύ των οποίων και το κόστος του προσωπικού» δήλωσε εκπρόσωπος της Volkswagen. To κόστος μπορεί να μειωθεί είτε με την μείωση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, την κάλυψη των κενών από το υφιστάμενο προσωπικό και την μείωση των προσλήψεων. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v