Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ABN Amro: Ημέρα κρίσης για την πώληση (upd)

Ως η σημαντικότερα ημέρα σχετικά με το ”σήριαλ” της εξαγοράς της ABN Amro, θεωρείται η σημερινή, καθώς οι μέτοχοι του ολλανδικού τραπεζικού ομίλου καλούνται να αποφασίσουν εάν επιθυμούν πώληση στην Royal Bank of Scotland. Επίσημη απόσυρση από την Barclays.

ABN Amro: Ημέρα κρίσης για την πώληση (upd)
Ως η σημαντικότερα ημέρα σχετικά με το ”σήριαλ” της εξαγοράς της ABN Amro, θεωρείται η σημερινή, καθώς οι μέτοχοι του ολλανδικού τραπεζικού ομίλου καλούνται να αποφασίσουν εάν επιθυμούν πώληση στην Royal Bank of Scotland.

Σημειώνεται ότι η προσφορά από τον όμιλο εταιρειών με επικεφαλής την Barclays, συνολικής αξίας 62,8 δισ. ευρώ, ”έληξε” χθες, με τον βρετανικό όμιλο να ανακοινώνει, επίσημα πλέον, ότι ”εγκαταλείπει” τη διεκδίκηση της ABN Amro.

Η σημερινή ανακοίνωση εκ μέρους της Barclays, ήταν αναμενόμενη από την αγορά δεδομένου ότι η προσφορά της ήταν μικρότερη από την αντίστοιχη της RBS.

Ως εκ τούτου οι μέτοχοι της ABN καλούνται να εξετάσουν κατά πόσο η προσφορά ύψους 71 δισ. ευρώ που έχει καταθέσει η RBS, τους συμφέρει.

Σε περίπτωση που η εξαγορά ”κλείσει” πέραν του ότι δημιουργεί έναν από τους ισχυρότερους τραπεζικούς ομίλους του κόσμου, θα είναι και η μεγαλύτερη που έχει πραγματοποιηθεί στον κλάδο σε παγκόσμιο επίπεδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v