Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρόστιμο 9.250 δολ. για κάθε παράνομο τραγούδι!

Δικαστήριο της Αμερικής αποφάνθηκε υπερ της μουσικής βιομηχανίας, που κατηγόρησε μια γυναίκα από την Μινεσότα ότι παραβιάζει τους νόμους περί copyright μουσικής, χρησιμοποιώντας τα online μέσα για να κατεβάζει και να διανέμει παράνομα, μουσικά προϊόντα.

Πρόστιμο 9.250 δολ. για κάθε παράνομο τραγούδι!
Δικαστήριο της Αμερικής αποφάνθηκε υπερ της μουσικής βιομηχανίας, που κατηγόρησε μια γυναίκα από την Μινεσότα ότι παραβιάζει τους νόμους περί copyright μουσικής, χρησιμοποιώντας τα online μέσα για να κατεβάζει και να διανέμει παράνομα, μουσικά προϊόντα, όπως αναφέρει η απόφαση.

Το δικαστήριο της Μινεσότα επέβαλε στην 32χρονη Jammie Thomas πρόστιμο 222 χιλιάδων δολαρίων, για την προσφορά 24 συγκεκριμένων τραγουδιών online -κόστος που αντιστοιχεία στα 9.250 δολάρια για κάθε τραγούδι.

Η κα Thomas είναι το πρώτο άτομο που κατηγορήθηκε για παράνομο file-sharing και προσέφυγε δικαστικά κατά της κατηγορίας.

Περίπου 26.000 προσφυγές έχουν κατατεθεί για παράνομη κοινή κατοχή μουσικών φακέλων και η μουσική βιομηχανία, αλλά οι περισσότεροι από τους κατηγορούμενους προτιμούν να κάνουν διακανονισμό με τις εταιρίες και να πληρώσουν ένα πρόστιμο κάποιων εκατοντάδων δολαρίων.

Στις εταιρίες που δικαιώθηκαν περιλαμβάνονται η Capitol Records της ΕΜΙ, η Sony BMG Music Entertainment, η Arista Records, η Interscope Records, η Warner Bros Records και η UMG Recordings.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v