Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

EKT: Aνησυχία για τα επίπεδα ρευστότητας ιταλικών τραπεζών

Τα επίπεδα ρευστότητας ιταλικών τραπεζών ελέγχει σε καθημερινή βάση η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σύμφωνα με πηγές του Reuters. Οι Monte dei Paschi di Siena και Banca Carige μεταξύ των τραπεζών που βρίσκονται υπό στενή παρακολούθηση.

EKT: Aνησυχία για τα επίπεδα ρευστότητας ιταλικών τραπεζών

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ελέγχει σε καθημερινή βάση τα επίπεδα ρευστότητας ιταλικών τραπεζών, μεταξύ των οποίων και oι Monte dei Paschi di Siena και Banca Carige, ανέφεραν δύο καλά πληροφορημένες πηγές στο Reuters.

Σημειώνεται ότι οι μετοχές των ιταλικών τραπεζών έχουν σημειώσει μεγάλη πτώση από την αρχή του έτους λόγω ανησυχιών για τα 360 δισ. μη εξυπηρετούμενων δανείων. O ιταλικός τραπεζικός δείκτης έχει υποχωρήσει 28% από την αρχή της χρονιάς.

H EKT ασκεί πιέσεις σε ιταλικές τράπεζες να βελτιώσουν την κεφαλαιακή τους θέση. Ο εποπτικός βραχίονας της κεντρικής τράπεζας μπορεί να παρακολουθεί τα επίπεδα ρευστότητας των τραπεζών που εποπτεύει σε καθημερινή βάση εφόσον έχει ανησυχία για τις καταθέσεις ή την χρηματοδότηση.

Δημοσίευμα στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica την Δευτέρα ανέφερε πως η ΕΚΤ ελέγχει σε καθημερινή βάση την ρευστότητα και των Banca Popolare di Vicenza και Veneto Banca.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v