Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

BlackRock: Το Brexit ενέχει πολλούς κινδύνους και μικρή ανταμοιβή

Η Βρετανία ενδέχεται να έρθει αντιμέτωπη με υψηλότερη ανεργία και πληθωρισμό, ενώ θα έχει μικρότερη ανάπτυξη και μια πτώση στην επένδυση αν οι ψηφοφόροι αποφασίσουν έξοδο. Η BlackRock τόνισε ότι ένα Brexit θα πλήξει τα περιουσιακά στοιχεία.

BlackRock: Το Brexit ενέχει πολλούς κινδύνους και μικρή ανταμοιβή

Η Βρετανία θα έχει μικρότερη οικονομική ανάπτυξη και μια πτώση στην επένδυση αν οι ψηφοφόροι αποφασίσουν μια έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση με το δημοψήφισμα του Ιουνίου, υποστήριξε η BlackRock, ο μεγαλύτερος διαχειριστής κεφαλαίων στον κόσμο.

«Το Brexit προσφέρει πολλούς κινδύνους με μικρή προφανή ανταμοιβή», τόνισε σύμφωνα με το Bloomberg ο αντιπρόεδρος Philipp Hildebrand, σε έκθεσή του που απεστάλη στους πελάτες. Το Ηνωμένο Βασίλειο ενδέχεται να έρθει αντιμέτωπο με υψηλότερη ανεργία και πληθωρισμό, συμπλήρωσε.

Η BlackRock επεσήμανε πως η μεταβλητότητα στα βρετανικά και ευρωπαϊκά περιουσιακά στοιχεία θα αυξηθεί πριν το δημοψήφισμα. «Ένα πραγματικό Brexit θα έπληττε τα περιουσιακά στοιχεία υψηλού κινδύνου παγκοσμίως, πιστεύουμε, ενώ μια ψήφος υπέρ της παραμονής θα καθησύχαζε τις αγορές», υπογράμμισε.

Μια έξοδος της Βρετανίας θα ήταν «σοκ» που θα έκανε ζημιά στην παγκόσμια οικονομία, υποστήριξαν και οι υπουργοί Οικονομικών της G20 την περασμένη εβδομάδα. Στο μεταξύ, η διαμάχη έχει διχάσει τους Συντηρητικούς του Ηνωμένου Βασιλείου, με τον ηγέτη του κυβερνόντος κόμματος, Ντέιβιντ Κάμερον, και τον σύμμαχό του Τζορτζ Όσμπορν να αντιμετωπίζουν την αντίθεση των συναδέλφων τους Μπόρις Τζόνσον και Μάικλ Γκόουβ που θέλουν να φύγουν από την ΕΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v