Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το μοναδικό whisky fund δίνει το πρώτο του μέρισμα!

Το πρώτο fund του είδους του πρόκειται να δώσει για πρώτη φορά ένα μέρισμα 5-10%. Στοχεύει σε απόδοση στους επενδυτές 15 με 17% το χρόνο.

Το μοναδικό whisky fund δίνει το πρώτο του μέρισμα!

Το Platinum Whisky Investment Fund, το οποίο άρχισε να λειτουργεί τον Ιούνιο του 2014 στο Χονγκ Κονγκ, ετοιμάζεται να πληρώσει το πρώτο του μέρισμα, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο Rickesh Kishnani. Στόχος του fund, που οι διαχειριστές του λένε πως είναι το πρώτο στο είδος του, είναι να προσφέρει μια ετήσια απόδοση μέχρι και 17%, επωφελούμενο από τις αυξανόμενες τιμές για παλιά και σπάνια single malt ουίσκι.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι διαχειριστές αγοράζουν single malt με την προοπτική να τα πουλήσουν με κέρδος, καθώς η αξία θα αυξηθεί τα επόμενα χρόνια του fund, που έχει επταετή διάρκεια ζωής. Στο fund έχουν μερίδια 37 άνθρωποι.

Η συλλογή του περιλαμβάνει πολλά παλιά και ακριβά μπουκάλια, μεταξύ των οποίων ένα σπέσιαλ malt 60 ετών από το αποστακτήριο Macallan στη Σκοτία, το οποίο εκτιμάται στα 200.000 δολάρια.

«Στη χειρότερη περίπτωση, αν δεν μπορέσουμε να πουλήσουμε όλο το ουίσκι, οι 37 μας θα κάνουμε ένα τρομερό πάρτι», ανέφερε ο επενδυτής Ted Hodgkinson, ένας επιχειρηματίας με έδρα το Χονγκ Κονγκ.

Στο μεταξύ, οι πωλήσεις ενός μέρους της συλλογής έχουν ήδη αρχίσει και οι κέρδη θα χρησιμοποιηθούν για να πληρωθεί το πρώτο μέρισμα.

«Ελπίζουμε να ανακοινώσουμε το μέρισμα μέσα στους επόμενους τρεις μήνες, κοιτάμε ένα πέντε με 10%», τόνισε ο Kishnani, προσθέτοντας πως «στόχος μας για απόδοση στους επενδυτές μας είναι ένα 15 με 17% το χρόνο».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v