Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: «Δασμός» 266% σε κινεζικές εισαγωγές χάλυβα

Είναι η δεύτερη φορά από το Δεκέμβριο και μετά, κατά την οποία η αμερικανική κυβέρνηση έχει επιβάλει ποινές σε ξένους παραγωγούς χάλυβα για ντάμπινγκ. Αμερικανοί παραγωγοί έχουν καταγγείλει διεθνείς ανταγωνιστές για παράνομες πρακτικές.

ΗΠΑ: «Δασμός» 266% σε κινεζικές εισαγωγές χάλυβα

Παραγωγοί από την Κίνα και έξι άλλες χώρες πούλησαν χάλυβα στην αμερικανική αγορά, σε άδικα χαμηλές τιμές, και γι' αυτό το λόγο θα φορολογηθούν μέχρι και 266% επί της τιμής, ανακοίνωσε την Τρίτη το Υπουργείο Εμπορίου της χώρας.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η κυβέρνηση επέβαλε δασμό 266% στις εισαγωγές από την Κίνα και παρόμοιους φόρους σε αγαθά από τη Βραζιλία, την Ινδία, την Νότια Κορέα, τη Ρωσία, την Ιαπωνία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι αποστολές από τη Βραζιλία θα έχουν πρόστιμα 39%, ενώ οι παραγωγοί της Νότιας Κορέας θα φορολογηθούν μόλις 6,9% παραπάνω.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά από το Δεκέμβριο και μετά, κατά την οποία η αμερικανική κυβέρνηση έχει επιβάλει ποινές σε ξένους παραγωγούς χάλυβα, περιλαμβανομένων και εκείνων από την Κίνα, για πωλήσεις σε πολύ χαμηλές τιμές ή ντάμπινγκ. Αμερικανοί παραγωγοί, όπως οι Nucor και U.S. Steel, προχώρησαν τον Ιούνιο σε καταγγελίες, κατηγορώντας κάποιους διεθνείς ανταγωνιστές για παράνομες πρακτικές εμπορίου.

«Τα ποσοστά ντάμπινγκ της Νότιας Κορέας, της δεύτερης μεγαλύτερης πηγής αυτών των προϊόντων, ήταν πολύ χαμηλότερα απ' ότι υπέθετε η αμερικανική βιομηχανία», τόνισε η Caitlin Webber, αναλύτρια στο Bloomberg Intelligence, η οποία χαρακτήρισε «απαγορευτικά» τα κινεζικά ποσοστά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v