Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Buffet: Αυτή είναι η πιο τυχερή γενιά της ιστορίας

Ενόψει προεκλογικής περιόδου, οι υποψήφιοι μιλούν για το χρέος, την ανισότητα στα εισοδήματα και τον τρόπο ζωής των νέων γενιών, δημιουργώντας άγχος στους Αμερικανούς. «Η οικονομική μαγεία της Αμερικής ζει και βασιλεύει», απαντά ο Buffet.

Buffet: Αυτή είναι η πιο τυχερή γενιά της ιστορίας

Απορρίπτει ο Warren Buffett την «καραμέλα» πως η αμερικανική κυβέρνηση δεν θα καταφέρει να προσφέρει έναν καλύτερο τρόπο ζωής στις επόμενες γενιές, σε σχέση με το παρελθόν, όπως αναφέρει η ετήσια έκθεση της Berkshire Hathaway για το 2015.

Σύμφωνα με το CNBC, καθώς η προεκλογική περίοδος για τις προεδρικές εκλογές «ανεβάζει ταχύτητα», οι υποψήφιοι αναφέρουν συχνά τα υψηλά επίπεδα χρέους, τα στάσιμα κέρδη και την ανισότητα στο εισόδημα. «Είναι χρονιά εκλογών και οι υποψήφιοι δεν μπορούν να σταματήσουν να μιλούν για τα προβλήματα της χώρας μας (τα οποία, φυσικά, μόνο εκείνοι μπορούν να λύσουν). Σαν αποτέλεσμα αυτής της αρνητικής επιμονής, πολλοί Αμερικανικοί πλέον πιστεύουν ότι τα παιδιά τους δεν θα ζήσουν τόσο καλά όσο ζουν οι ίδιοι», ανέφερε ο Warren Buffett στην ετήσια επιστολή της Berkshire Hathaway.

«Αυτή η άποψη είναι απόλυτα λανθασμένη: τα μωρά που γεννιούνται σήμερα στην Αμερική είναι η πιο τυχερή γενιά στην ιστορία», υποστήριξε. Ταυτόχρονα, έκανε λόγο για στοιχεία που δείχνουν ότι η κατά κεφαλήν ανάπτυξη στις ΗΠΑ είναι έξι φορές υψηλότερη απ' ό,τι ήταν το 1930, δηλαδή τη χρονιά της γέννησής της. Αυτά τα νούμερα είναι το υποπροϊόν της παραγωγικότητας και της αποτελεσματικής εργασίας, ανέφερε.

«Οι Αμερικανοί πολίτες δεν είναι εγγενώς πιο έξυπνοι σήμερα, ούτε δουλεύουν περισσότερο απ' όσο δούλευαν οι Αμερικανοί το 1930. Μάλλον δουλεύουν πολύ πιο αποδοτικά και επομένως παράγουν πολύ περισσότερο», πρόσθεσε ο Buffett, τονίζοντας ότι αυτή η τάση πρόκειται να συνεχιστεί: «Η οικονομική μαγεία της Αμερικής ζει και βασιλεύει».

«Για 240 χρόνια, έχει σταθεί τρομερό λάθος να ποντάρει κανείς ενάντια στην Αμερική και τώρα δεν είναι καλή περίοδος για να ξεκινήσει», κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v