Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ebay:Απομείωση αξίας της Skype κατά 1,4 δισ. δολ.

H Ebay παραδέχτηκε ότι η αμφιλεγόμενη εξαγορά της επιχείρησης τηλεφωνίας μέσω ίντερνετ Skype δεν ανταποκρίθηκε στις διαφημιστικές κι εμπορικές προσδοκίες, αν και αποκτά διαρκώς περισσότερους χρήστες.

Ebay:Απομείωση αξίας της Skype κατά 1,4 δισ. δολ.
H Ebay παραδέχτηκε ότι η αμφιλεγόμενη εξαγορά της επιχείρησης τηλεφωνίας μέσω ίντερνετ Skype δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες και προχώρησε σε απόσβεση της υπεραξίας της επένδυσής της στην επιχείρηση κατά 1,43 δισ. δολ. ή σχεδόν 50%.

Παράλληλα, ο Niklas Zennstrom, από τους ιδρυτές της Skype, παραιτήθηκε από την θέση του διευθύνοντος συμβούλου, επειδή απουσίαζε σε ημέρα πληρωμών, κατά την οποία ο ίδιος και άλλοι μέτοχοι θα εξασφάλιζαν επιπλέον 1,2 δισ. δολάρια.

Η απομείωση και η διοικητική αναδιάρθρωση ανακοινώνονται δύο χρονια μετά την αμφιλεγόμενη απόφαση της Ebay να καταστήσει την Skype τον τρίτο πόλο του επεκτεινόμενου ομίλου, μαζί με το ηλεκτρονικό εμπόριο και τις online τραπεζικές υπηρεσίες επιχειρήσεων.

Μολονότι η επιχείρηση ιντερνετικής τηλεφωνίας εξακολουθεί να προσθέτει χρήστες με ταχείς ρυθμούς, δεν απέδωσε στην Ebay τα διαφημιστικά και εμπορικά έσοδα που περίμενε.

Η Ebay επανέλαβε ότι πιστεύει στις μακροπρόθεσμες δυνατότητες της Skype και δεν σκοπεύει να πωλήσει την επιχείρηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v