Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Βιέννη καλύτερη πόλη στον κόσμο για να ζει κανείς

Οι κάτοικοι της αυστριακής πρωτεύουσας ωφελούνται από την κουλτούρα της πόλης και τα χαμηλά κόστη ενοικίων και μαζικής μεταφοράς. Στον πάτο της λίστα η Βαγδάτη και η κατακερματισμένη από τον εμφύλιο Δαμασκό έξι θέσεις παραπάνω.

Η Βιέννη καλύτερη πόλη στον κόσμο για να ζει κανείς

Η Βιέννη, πρωτεύουσα της Αυστρίας, προσφέρει την υψηλότερη ποιότητα ζωής σε σχέση με όλες τις πόλεις του κόσμου, ενώ η ιρακινή πρωτεύουσα, η Βαγδάτη, για μια ακόμη φορά βρέθηκε στον πάτο της λίστας βιωσιμότητας που συνέταξε η συμβουλευτική εταιρία Mercer.

Όπως αναφέρει το Reuters, η έρευνα αυτή περιλαμβάνει 230 πόλεις και βοηθά εταιρίες και οργανισμούς να καθορίσζυν αποζημιώσεις και επιδόματα δυσμενών συνθηκών για το διεθνές προσωπικό τους. Χρησιμοποιεί δεκάδες κριτήρια, όπως η πολιτική σταθερότητα, το σύστημα υγείας, η εκπαίδευση, το έγκλημα, η ψυχαγωγία και οι μεταφορές.

Τα παγκόσμια κέντρα του Λονδίνου, του Παρισιού, του Τόκυο και της Νέας Υόρκης, δεν μπήκαν καν στις 30 κορυφαίες πόλεις, μένοντας πίσω σε σχέση με γερμανικές, σκανδιναβικές και αυστραλιανές πόλεις.

Οι 1,7 εκατ. κάτοικοι της Βιέννης, η οποία ήρθε στην πρώτη θέση για έβδομη συνεχόμενη φορά, επωφελούνται από την κουλτούρα της πόλης, τα μουσεία, τα θέατρα και τις όπερες. Τα κόστη ενοικίων και μαζικής μεταφοράς είναι χαμηλά σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Η Ζυρίχη, το Όκλαντ, το Μόναχο και το Βανκούβερ ακολουθούν τη Βιέννη σχηματίζοντας την πρώτη πεντάδα των πιο ευχάριστων πόλεων για να ζει κανείς.

Στον πάτο της λίστας για άλλη μια φορά βρέθηκε η Βαγδάτη, αφού η σεκταριστική βία έχει σαρώσει την πόλη από την αμερικανική εισβολή το 2003 και μετά. Η Δαμασκός που μαστίζεται από τον πενταετή συριακό εμφύλιο κατατάχθηκε έξι θέσεις πάνω από τη Βαγδάτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v