Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Allianz: Αύξηση 16% στα κέρδη το δ' τρίμηνο

Αξιώσεις από φυσικές καταστροφές δεν επέτρεψαν στην εταιρία να αγγίξει τις προσδοκίες των αναλυτών. Η Allianz στοχεύει σε μέση ανάπτυξη 5% στα ετήσια κέρδη από το 2016 μέχρι το 2018, καθώς και στην αύξηση του μερίσματος για το 2015.

Allianz: Αύξηση 16% στα κέρδη το δ τρίμηνο

Η Allianz, η μεγαλύτερη ασφαλιστική της Ευρώπης, ανακοίνωσε πως τα κέρδη της αυξήθηκαν το τέταρτο τρίμηνο μόνο 16%, κυρίως λόγω αξιώσεων από φυσικές καταστροφές. Όπως αναφέρει το Bloomberg, τα κέρδη της εταιρίας δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις προσδοκίες των αναλυτών.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν σε 1,41 δισ. ευρώ στο τρίμηνο από 1,22 δισ. το ίδιο διάστημα του περασμένου έτους. Οι αναλυτές ανάμεναν κέρδη ύψους 1,56 δισ.

«Η Allianz φέρνει σταθερά ισχυρά αποτελέσματα σε όλο και πιο δύσκολες λειτουργικές συνθήκες», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Oliver Baete, σε ανακοίνωσή του. «Η επιχείρησή μας είναι υγιής και καλά διαφοροποιημένη. Αυτό μας κάνει σίγουρους πως θα συνεχίσουμε να παράγουμε ισχυρά κέρδη», πρόσθεσε.

Παρά τους αυστηρότερους κανονισμούς για τα κεφάλαια και τα χαμηλότερα επιτόκια, η εταιρία στοχεύει σε ανάπτυξη των ετήσιων κερδών ανά μετοχή 5% κατά μέσο όρο από το 2016 μέχρι το 2018.

Επιπλέον, επιδιώκει να αυξήσει το μέρισμά της κατά 6,6%, σε 7,30 ευρώ ανά μετοχή για το 2015.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v