Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Aston Martin και η κινεζική LeEco κατασκευάζουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Η βρετανική μάρκα παρουσίασε το πρωτότυπο ηλεκτρικό αυτοκίνητό της τον Οκτώβριο του 2015. Εκτιμά πως η κοινοπραξία με την LeEco θα φέρει το αυτοκίνητο στην αγορά το 2018. Σχεδιάζει να κατασκευάσει το όχημα στο εργοστάσιό της στη Βρετανία.

Η Aston Martin και η κινεζική LeEco κατασκευάζουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Η Aston Martin Lagonda δημιουργεί μια κοινοπραξία με τον κινεζικό εταίρο LeEco, ώστε να βοηθηθεί στο να βγάλει το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητό της στην αγορά το 2018. Όπως αναφέρει το MarketWatch, η κίνηση αυτή θα δημιουργήσει μια ανεπίσημη συνεργασία με τη startup ηλεκτρικών οχημάτων, Faraday Future, με έδρα το Λος Άντζελες.

Η LeEco αποτελεί τον κύριο υποστηρικτή της Faraday, μιας εταιρίας που απασχολεί περίπου 500 εργαζόμενους και σχεδιάζει να οικοδομήσει ένα εργοστάσιο στις Ηνωμένες Πολιτείες και να πουλήσει ηλεκτρικά αυτοκίνητα το 2017. Αν και η βρετανική Aston Martin, που μοιράζεται τον ίδιο υποστηρικτή, τόνισε πως αυτή τη στιγμή δεν εργάζεται με τη Faraday, ανέφερε σε ανακοίνωσή της πως οι τρεις εταιρίες ενδέχεται να συνεργαστούν στο μέλλον.

«Είμαστε στο δρόμο προς τη δημιουργία μιας κοινοπραξίας (...) θα βοηθήσει να φέρουμε το προϊόν της Aston Martin στην αγορά πιο γρήγορα από ότι περιμέναμε», ανέφερε για την συνεργασία με την LeEco ο διευθύνων σύμβουλος της βρετανικής εταιρίας, Andy Palmer.

Η μάρκα σπορ αυτοκινήτων που έχει συνδεθεί στενά με τον υπερκατάσκοπο James Bond, αποκάλυψε τον Οκτώβριο του 2015 την ηλεκτρική πρωτότυπη εκδοχή του αυτοκινήτου Rapide S και σχεδιάζει να το κατασκευάσει στη Βρετανία, στο εργοστάσιο Gaydon.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v