Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιράν: Καλωσορίζει την συμφωνία της Ντόχα για πάγωμα παραγωγής

Η Τεχεράνη στηρίζει οποιοδήποτε σχέδιο για την σταθεροποίηση της παγκόσμιας αγοράς, όπως αυτό που συμφωνήθηκε την Τρίτη στην Ντόχα. Δεν δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει σε περιορισμό της ιρανικής παραγωγής.

Ιράν: Καλωσορίζει την συμφωνία της Ντόχα για πάγωμα παραγωγής

To Iράν στηρίζει την απόφαση για ταβάνι στην παραγωγή αργού πετρελαίου που έλαβαν πετρελαιοπαραγωγές χώρες εντός και εκτός ΟΠΕΚ, δήλωσε ο υπουργός Πετρελαίου της χώρας Bijan Zanganeh την Τετάρτη. 

«Η απόφαση που λήφθηκε από χώρες εντός και εκτός ΟΠΕΚ για διατήρηση της παραγωγής για την σταθεροποίηση της αγοράς και των τιμών προς όφελος των παραγωγών και των καταναλωτών, έχει την στήριξη μας» σημείωσε μετά από συνάντηση με ομολόγους του από το Ιράκ, το Κατάρ και την Βενεζουέλα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Zanganeh δεν διευκρίνισε αν το Ιράν θα διατηρήσει την παραγωγή του στα επίπεδα του Ιανουαρίου.

Την Τρίτη η Σαουδική Αραβία, η Ρωσία, το Κατάρ και η Βενεζουέλα συμφώνησαν να «παγώσουν» την παραγωγή τους στα επίπεδα του Ιανουαρίου, υπό την προϋπόθεση ότι την κίνηση αυτή θα ακολουθήσουν και άλλες μεγάλες πετρελαιοπαραγωγικές ώρες.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας του Κατάρ, μετά το πέρας της κεκλεισμένων των θυρών συνάντησης των αρμόδιων υπουργών των τεσσάρων χωρών, η κίνηση αυτή θα συμβάλει στην σταθεροποίηση της αγοράς πετρελαίου, η οποία έχει βιώσει πτώσεις τιμών όμοιες των οποίων είχε να "δει" από την αρχή της δεκαετίας του 2000, αφού ο ρυθμός της προσφοράς του "μαύρου χρυσού" ξεπερνά κατά πολύ τη ζήτηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v