Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παγκοσμίως Νο1 στα ΙΡΟ η Κίνα

Σύμφωνα με τα επίσημα πλέον στοιχεία, η Κίνα αποτελεί το μεγαλύτερο κέντρο για χρηματιστηριακές εισαγωγές στον πλανήτη τη φετινή χρονιά, ξεπερνώντας τις ΗΠΑ με ΙΡΟ αξίας 30 δισ. δολ. μέχρι στιγμής.

Παγκοσμίως Νο1 στα ΙΡΟ η Κίνα
Σύμφωνα με τα επίσημα πλέον στοιχεία, η Κίνα αποτελεί το μεγαλύτερο κέντρο για χρηματιστηριακές εισαγωγές στον πλανήτη τη φετινή χρονιά, ξεπερνώντας τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα μεγέθη που παρουσίασε η Thomson Financial, από τις αρχικές δημόσιες εγγραφές στην Κίνα έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής στο έτος 30 δισ. δολάρια από 132 εκδόσεις. Στο αντίστοιχο περσινό διάστημα, η Κίνα υπολειπόταν των ΗΠΑ κατά 8 δισ. δολάρια.

Σημειώνεται ότι στα μεγέθη δεν περιλαμβάνονται τα ΙΡΟ στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, αλλά μόνο οι δημόσιες εγγραφές που πραγματοποιήθηκαν στα χρηματιστήρια της ηπειρωτικής Κίνας.

Η PwC είχε προβλέψει παλαιότερα ότι οι εισαγωγές στις αγορές της Σαγκάης και της Σενζέν θα φθάσουν φέτος στα 52 δισ. δολ.

Η Thomson Financial υπογραμμίζει ότι συνολικά έχει δρομολογηθεί να εισέλθουν στα κινεζικά χρηματιστήρια επιπλέον 26,7 δισ. δολ. σε ΙΡΟ μέχρι το τέλος του έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v