Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της First Data από KKR

Η First Data Corporation ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της εξαγοράς της από την Kohlberg Kravis Roberts & Co. Σύμφωνα με τους όρους του συμφωνητικού συγχώνευσης οι μέτοχοι της εταιρείας θα λάβουν σε μετρητά $34 ανά μετοχή.

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της First Data από KKR
Η First Data Corporation, κορυφαία εταιρεία παροχής λύσεων ηλεκτρονικού εμπορίου και πληρωμών, ανακοίνωσε εχθές την ολοκλήρωση της εξαγοράς της από την Kohlberg Kravis Roberts & Co.

Σύμφωνα με τους όρους του συμφωνητικού συγχώνευσης οι μέτοχοι της εταιρείας θα λάβουν σε μετρητά $34 ανά μετοχή.

Η απόφαση αυτή εγκρίθηκε σε έκτακτη γενική συνέλευση μετόχων η οποία πραγματοποιήθηκε στις 31 Ιουλίου 2007.

Οι μετοχές της First Data σταμάτησαν να διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE) μετά το κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίασης. Υπό το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς, οι κοινές μετοχές της First Data δεν θα κατατάσσονται πλέον στο NYSE.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας συγχώνευσης ο κ.Michael D. Capellas ορίζεται ως ο νέος Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, αντικαθιστώντας τον κ. Ric Duques.

Ο κ. Duques έχει διατελέσει ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της First Data από τον Νοέμβριο του 2005, ενώ ασκούσε καθήκοντα Προέδρου από το 1992 έως το 2003, και Διευθύνοντος Συμβούλου από το 1987 έως το 2003. Ο κ. Capellas έχει διατελέσει ως Διευθύνων Σύμβουλος της MCI, Πρόεδρος της Hewlett-Packard, καθώς επίσης και Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Compaq Computer Corporation.

Νέα Ομάδα Διοίκησης

Η First Data ανακοίνωσε επίσης, ότι όλες οι λειτουργίες της εντός των Ηνωμένων Πολιτειών θα συντονίζονται από τον κ. Edward (Ed) Labry ο οποίος θα ενοποιήσει τους τομείς Commercial and Financial Institution Services. Ο κ. Labry έχει διατελέσει ως Πρόεδρος του τομέα των Εμπορικών Υπηρεσιών της First Data.

Τις διεθνείς λειτουργίες της εταιρείας θα ηγείται ο κ. David Yates, οι οποίες θα συνεχίσουν να οργανώνονται στις ΗΠΑ, με έμφαση πάντα την προώθησή των υπηρεσιών του χαρτοφυλακίου της εταιρείας σε Εμπορικούς και Χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς του εξωτερικού. Ο κ.Yates έχει διατελέσει ως Πρόεδρος της εταιρείας για την περιοχή ΕΜΕΑ.

Για την περαιτέρω ενδυνάμωση και υποστήριξη της ανώτερης διοικητικής ομάδας, ο κ. Tom Bell εντάχθηκε στην εταιρεία ως Executive Vice President και Chief Strategy Officer. Ο κ. Bell θα αναλάβει καθήκοντα υπευθύνου για την εταιρική στρατηγική, όπως επίσης και τους τομείς ανάπτυξης της εταιρείας, με στόχο την παροχή καινοτόμων λύσεων. Ο κ. Bell εντάσσεται στο δυναμικό της First Data μετά από 25 χρόνια προϋπηρεσίας στην Accenture όπου υπηρέτησε ως Διευθύνων Σύμβουλος στον τομέα των Επικοινωνιών και της Υψηλής Τεχνολογίας.

Η κ. Grace Chen Trent εντάχθηκε επίσης στο δυναμικό της First Data ως Executive Vice President του τμήματος Marketing και Επικοινωνίας. Η κ.Trent θα αναλάβει την υλοποίηση των προγραμμάτων integrated marketing, brand, και επικοινωνίας της εταιρείας σε διεθνές επίπεδο. Η κ.Trent υπήρξε μέχρι πρόσφατα Senior Vice President του τμήματος επικοινωνίας της MCI.

Τα διοικητικά στελέχη της First Data τα οποία θα διατηρήσουν τους υπάρχοντες ρόλους τους είναι τα εξής:

- Peter Boucher, Executive Vice President, Human Resources

- David Dibble, Executive Vice President, Chief Technology Officer

- Dave Money, Executive Vice President, General Counsel

- Kim Patmore, Executive Vice President, Chief Financial Officer



Ο κ. Capellas δήλωσε: ”Σήμερα η First Data μπαίνει σε μια νέα εποχή, ως ιδιωτική εταιρεία. Η σταθερότητα και η εμπειρία της νέας διοίκησης, σε συνδυασμό με την ηγετική θέση που η εταιρεία κατέχει στην αγορά, θα αποτελέσουν σταθμό στην εδραίωση της επόμενης γενιάς της First Data. Η νέα, απλοποιημένη δομή της εταιρείας, θα μας δώσει την ευκαιρία να γίνουμε περισσότερο πελατοκεντρικοί και καινοτόμοι όπως επίσης και γρηγορότεροι στην διάθεση νέων προϊόντων στην αγορά. Στόχος μας είναι να μετατραπούμε από τη μεγαλύτερη εταιρεία παροχής λύσεων και πληρωμών σε μια ηγέτιδα εταιρεία παροχής τεχνολογικά προηγμένων υπηρεσιών, στον ταχέως εξελισσόμενο κόσμο του ηλεκτρονικού εμπορίου.”

Ο κ. Scott Nuttal, μέλος της KKR πρόσθεσε: ”Η First Data βρίσκεται σε ευνοϊκή θέση δεδομένου ότι διαθέτει σταθερά και εδραιωμένα οικονομικά αποτελέσματα, μια ηγετική θέση στην αγορά καθώς και μια σημαντική λίστα πελατών, ανά τον κόσμο. Αδημονούμε να υποστηρίξουμε τον καινούργιο Πρόεδρο και τη διοίκηση της εταιρείας, στα προσεχή χρόνια, με σκοπό να επεκτείνουμε την ηγετική της θέση και να επενδύσουμε στην παγκόσμια τάση των ηλεκτρονικών πληρωμών.”

Ο κ. Duques αναφέρει: ”Μετά από 18 χρόνια στην εταιρεία, μπορώ να δηλώσω ότι το μέλλον της First Data βρίσκεται σε πολύ ικανά χέρια. Ο νέος μας, Διευθύνων Σύμβουλος κ.Michael D. Capellas, με την υποστήριξη της KKR, θα προχωρήσει βασιζόμενος στις ήδη υπάρχουσες δυνάμεις της εταιρείας, στην εξυπηρέτηση των μελλοντικών αναγκών των πελατών μας με τον σχεδιασμό και την παροχή προηγμένων τεχνολογικά υπηρεσιών”

Ο κ.Michael D. Capellas τόνισε ότι: ”Ο κ. Ric Duques, για δύο δεκαετίες έχει υπηρετήσει ως ο βασικός αρχιτέκτονας της ανάδειξης της First Data, σε ηγέτιδα εταιρεία στον χώρο των πληρωμών παγκοσμίως. Εκ μέρους όλης της First Data, θα ήθελα να τον ευχαριστήσω για τις εντυπωσιακές του ηγετικές ικανότητες και να του ευχηθώ τα καλύτερα μετά της αποχώρησής του.”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v