Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Nomura: Πτώση 49% στα κέρδη το γ' τρίμηνο

Η μεταβλητότητα στην αγορά έπληξε τη ζήτηση των επενδυτών και επηρέασε τα κέρδη της Nomura. Τα αρνητικά επιτόκια που εισήγαγε την περασμένη εβδομάδα η Τράπεζα της Ιαπωνίας μπορούν να τονώσουν την επένδυση από τους εγχώριους πελάτες.

Nomura: Πτώση 49% στα κέρδη το γ τρίμηνο

Η Nomura ανακοίνωσε πως τα κέρδη της εμφάνισαν πτώση 49% κατά το τρίτο τρίμηνο του οικονομικού της έτους, κυρίως λόγω μιας βουτιάς στις προμήθειες μεσιτείας και τις αμοιβές που σχετίζονται με την επενδυτική τραπεζική. Η εταιρία κατέγραψε μία ακόμη απώλεια στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με το Bloomberg, τα καθαρά κέρδη έπεσαν σε 35,4 δισ. γεν (294 εκατ. δολάρια) τους τρεις μήνες που έληξαν στις 31 Δεκεμβρίου, από 70 δισ. γεν το ίδιο διάστημα πέρυσι. Τα αποτελέσματα δεν επιβεβαίωσαν τη μέση εκτίμηση των αναλυτών που έκανε λόγο για 38,7 δισ. γεν.

Η μεταβλητότητα στην αγορά έπληξε τη ζήτηση των επενδυτών και επηρέασε τα κέρδη της Nomura. Στο μεταξύ, η απροσδόκητη απόφαση του διοικητή της Τράπεζας της Ιαπωνίας, Haruhiko Kuroda, να εισάγει αρνητικά επιτόκια την περασμένη εβδομάδα, πυροδότησε μια ανάκαμψη στις μετοχές της χώρας, που θα μπορούσε να ανανεώσει την όρεξη των εγχώριων πελατών για επένδυση των οικονομιών τους.

«Τα αρνητικά επιτόκια είναι ένα θετικό για την Nomura», εκτίμησε ο Masao Muraki, ανώτατος αναλυτής στη Deutsche Bank στο Τόκυο, πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. «Η υποτίμηση του γεν και οι υψηλές τιμές των μετοχών θα τονώσουν την αποτίμηση των περιουσιακών στοιχείων μεμονωμένων πελατών και θα τους καταστήσει πιο πρόθυμους να επενδύσουν», πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v