Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Honda: Πτώση 19% στα κέρδη το γ' τρίμηνο

Τα κόστη από ανακλήσεις οχημάτων και το ισχυρό δολάριο επηρέασαν τα κέρδη της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Ωστόσο το 2015, η εταιρία κατέγραψε πωλήσεις-ρεκόρ στις μεγαλύτερες αγορές της, ΗΠΑ και Κίνα.

Honda: Πτώση 19% στα κέρδη το γ τρίμηνο

Η Honda Motor ανακοίνωσε πως τα κέρδη του τρίτου τριμήνου έπεσαν κατά 19%, καθώς αυξανόμενα κόστη που σχετίζονται με ανακλήσεις και το ισχυρό δολάριο «διάβρωσαν» τα κέρδη της τρίτης μεγαλύτερης ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Σύμφωνα με το MarketWatch, η εταιρία κατέγραψε στο τρίμηνο καθαρά κέρδη ύψους 124,1 δισ. γεν (1,04 δισ. δολαρίων), δηλαδή χαμηλότερα από την εκτίμηση των αναλυτών για 148,9 δισ. γεν. Τα έσοδα του τρίτου τριμήνου ήταν 32,6 τρισ. γεν, το οποίο αντιστοιχεί σε αύξηση 3,4% σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι.

Η Honda σημείωσε πωλήσεις-ρεκόρ το 2015 στις μεγαλύτερες αγορές της, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα. Ωστόσο κατά τα τελευταία τρίμηνα το περιθώριο κέρδους της ήταν μικρότερο σε σύγκριση με των αντιπάλων της, των ιαπωνικών εταιριών Toyota και Nissan. Επιπλέον, η χαμηλότερη κερδοφορία της Honda οφείλεται μερικώς στο ότι δεν κατάφερε να επωφεληθεί από μια αύξηση ζήτησης για ημιφορτηγά στις ΗΠΑ, λόγω έλλειψης προϊόντων.

Η εταιρία έχει επίσης πληγεί από κόστη που σχετίζονται με ανακλήσεις οχημάτων, αφού τον Νοέμβριο ανακοίνωσε πως αναμένει να δαπανήσει περίπου 1,9% από τα έσοδα του έτους ή περίπου 227 δισ. γεν, γι' αυτό το σκοπό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v