Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Ford επέστρεψε στην κερδοφορία το δ' τρίμηνο

Η ισχυροποιημένη αγορά της βόρειας Αμερικής και η κερδοφορία στην Ευρώπη αντιστάθμισαν την οικονομική αναταραχή στις αναδυόμενες αγορές. Τα έσοδα εκτοξεύτηκαν κατά 12% το δ' τρίμηνο, ενώ τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν 48% στο έτος.

Η Ford επέστρεψε στην κερδοφορία το δ τρίμηνο

Η Ford Motor ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 1,9 δισ. δολαρίων ή 47 cents ανά μετοχή για το τελευταίο τρίμηνο, έναντι απώλειας που είχε καταγράψει την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους. Η ισχυροποίηση της βασικής αγοράς της αυτοκινητοβιομηχανίας στη βόρεια Αμερική και μια επιστροφή στην κερδοφορία στην Ευρώπη αντιστάθμισαν την οικονομική αναταραχή στις αναδυόμενες αγορές.

Σύμφωνα με το MarketWatch, τα έσοδα της εταιρίας εκτοξεύτηκαν 12% κατά το τέταρτο τρίμηνο σε 40,3 δισ. δολάρια, λόγω αυξημένων πωλήσεων σε τρεις από τις πέντε περιοχές όπου δραστηριοποιείται. Τα λειτουργικά κέρδη τριμήνου ήταν 2,6 δισ. δολάρια, δηλαδή τα διπλάσια σε σχέση με το 1,3 δισ. που κατέγραψε την ίδια περίοδο του 2014. Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή, των 58 cents, ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών που ανέμεναν 51 cents.

Η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε λειτουργικά κέρδη για όλο το έτος, ύψους 10,8 δισ. δολαρίων, το οποίο αντιστοιχεί σε αύξηση 48% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και ξεπερνά την αρχική guidance.

Οι δραστηριότητες της Ford στη βόρεια Αμερική -οι οποίες τονώθηκαν από βιομηχανικές πωλήσεις-ρεκόρ στις Ηνωμένες Πολιτείες και από μια ισχυρή ζήτηση για τα προσοδοφόρα ημιφορτηγά της εταιρίας- κατέγραψαν λειτουργικά κέρδη δύο δισ. δολαρίων κατά το τέταρτο τρίμηνο, από 1,6 δισ. το ίδιο τρίμηνο του 2014.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v