Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

PwC: Εξαγορά εξειδικευμένου παρόχου ψηφιακών λύσεων cloud

Ο όμιλος Outbox, που έχει την έδρα του στην Πολωνία, εξειδικεύεται στην παροχή υπηρεσιών ψηφιακής υποστήριξης πελατών σε κορυφαίες πλατφόρμες όπως είναι οι Salesforce, Microsoft Dynamics, Oracle και SAP.

PwC: Εξαγορά εξειδικευμένου παρόχου ψηφιακών λύσεων cloud

Η PwC ανακοίνωσε ότι έχει συμφωνήσει υπό όρους να εξαγοράσει τον κορυφαίο προμηθευτή συμβουλευτικών υπηρεσιών τεχνολογίας στην Ευρώπη, τον όμιλο Outbox Group, ο οποίος παρέχει εξειδικευμένες λύσεις με βάση την τεχνολογία cloud και συμβουλευτικές υπηρεσίες που αφορούν σε πελάτες σε όλη την Ευρώπη. Πάνω από 250 εργαζόμενοι της Outbox θα προσχωρήσουν στην PwC.

Ο όμιλος Outbox, που έχει την έδρα του στην Πολωνία, εξειδικεύεται στην παροχή υπηρεσιών ψηφιακής υποστήριξης πελατών σε κορυφαίες πλατφόρμες όπως είναι οι Salesforce, Microsoft Dynamics, Oracle και SAP. Η απόκτηση αυτής της δραστηριότητας θα αναβαθμίσει τις δυνατότητες της PwC σε ψηφιακές υπηρεσίες, ανεξαρτήτως κλάδου, με στόχο τη δημιουργία καινοτόμων λύσεων σε όλα τα κανάλια, τις πλατφόρμες και τις συσκευές. Η συμφωνία αυτή έρχεται να προστεθεί στις εξαγορές που πραγματοποίησε η PwC το 2014, μεταξύ άλλων του ευρωπαϊκού συμβουλευτικού γραφείου Mokum και της Booz & Company (πλέον Strategy&). Με την προσθήκη του ομίλου Outbox, το δυναμικό της εταιρείας στον τομέα της τεχνολογίας θα φτάσει τις 3.000 εξειδικευμένα στελέχη στην περιοχή Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (ΕΜΑΑ).

Η Ashley Unwin, επικεφαλής του κλάδου συμβουλευτικών υπηρεσιών της PwC στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην περιοχή ΕΜΑΑ, δήλωσε: «Αυτή θα ενισχύσει σημαντικά τις δυνατότητες παροχής ψηφιακών λύσεων, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για την ίδρυση ενός Κέντρου Αριστείας (Centre of Excellence) για αυτές τις δεξιότητες στην Ευρώπη».

Ο Jonathan Tate, επικεφαλής του τομέα συμβουλευτικών υπηρεσιών τεχνολογίας της PwC Ηνωμένου Βασιλείου και  ΕΜΑΑ, σχολίασε: «Οι πελάτες μας δίνουν προτεραιότητα στην ανάπτυξη και τις επενδύσεις, για να προσφέρουν με τη σειρά τους υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.

Αυτή η εξαγορά πραγματοποιήθηκε με κύριο γνώμονα την αυξανόμενη ζήτηση από τους πελάτες μας για υπηρεσίες ψηφιακής τεχνολογίας και επιχειρηματικού μετασχηματισμού καθώς και την ανάγκη παροχής υπηρεσιών από τη στρατηγική έως την υλοποίηση.

Η Outbox θα μας δώσει την ευκαιρία να διαφοροποιήσουμε ουσιαστικά τις υπηρεσίες που προσφέρουμε, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να παρέχουμε περισσότερες ολοκληρωμένες λύσεις εταιρικού μετασχηματισμού. Επιπλέον, θα συμβάλει στην ενσωμάτωση της τεχνολογίας στις υπηρεσίες που προσφέρουμε».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Outbox Nicholas Mobbs, ο οποίος θα γίνει partner της PwC, δήλωσε:
«Πριν από 10 χρόνια δημιουργήσαμε την Outbox στην Πολωνία. Με αφοσίωση και σκληρή δουλειά αξιοποιήσαμε το κύμα της ανατρεπτικής τεχνολογικής αλλαγής, επιτυγχάνοντας σημαντικά αποτελέσματα σε όλη την Ευρώπη, με την παροχή στρατηγικών λύσεων που συνδυάζουν πλήθος τεχνολογιών και έχουν στο επίκεντρο τον πελάτη.

Η συμφωνία αυτή θα δώσει στην PwC τη δυνατότητα να προσφέρει έναν μοναδικό συνδυασμό δεξιοτήτων και υπηρεσιών υψηλής αξίας, παρέχοντας ουσιαστικές λύσεις επιχειρηματικού μετασχηματισμού σε τεχνολογία cloud και μεγιστοποιώντας το όφελος των πελατών της.

Το μέγεθος της αγοράς των υπηρεσιών διαχείρισης πελατών CRM και ψηφιακών λύσεων εκτιμάται σε 6 δισ. ευρώ και περιμένουμε να αυξηθεί ακόμη και σε αυτές τις οικονομικές συγκυρίες.

Η συμφωνία υπογράφηκε στις 31 Δεκεμβρίου και αναμένεται να ολοκληρωθεί επίσημα μέσα στον επόμενο μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v