Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Peugeot ανανεώνει τους δεσμούς με το Ιράν

Η εταιρία με τον Ιρανό εταίρο της θα επενδύσουν 400 εκατ. για να αναβιώσουν το εργοστάσιό τους και την 30ετή συνεργασία τους πριν την επιβολή οικονομικών κυρώσεων. Θα παράγουν 100.000 οχήματα το χρόνο με στόχο η παραγωγή να διπλασιαστεί.

Η Peugeot ανανεώνει τους δεσμούς με το Ιράν

Η Peugeot Citroen και ο από παλιά Ιρανός εταίρος της, Iran Khodro, πρόκειται να επενδύσουν 400 εκατ. ευρώ κατά τα επόμενα πέντε χρόνια προκειμένου να αναβαθμίσουν το εργοστάσιο αυτοκινήτων τους κοντά στην Τεχεράνη. Σύμφωνα με τη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία, πρόκειται για την πρώτη βιομηχανική συμφωνία που υπογράφει δυτική εταιρία μετά την άρση των οικονομικών κυρώσεων νωρίτερα αυτό το μήνα.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η κοινοπραξία θα παράγει 100.000 οχήματα το χρόνο ξεκινώντας κατά τα τέλη του 2017, με στόχο η παραγωγή σταδιακά να διπλασιαστεί. Η ανανεωμένη εργοστασιακή μονάδα άνοιξε για πρώτη φορά πριν από περίπου 50 χρόνια.

«Αυτή η στρατηγικής σημασίας συμφωνία αλλάζει σελίδα στην περίοδο των διεθνών κυρώσεων και δίνει τη δυνατότητα στην Peugeot Citroen και την Iran Khodro να ξεκινήσουν ένα νέο κεφάλαιο στην 30ετή ιστορία της συνεργασίας τους», επεσήμανε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της αυτοκινητοβιομηχανίας, Carlos Tavares, σε συνέντευξη τύπου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v