Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τζορτζ Όσμπορν αναβάλλει την πώληση των μετοχών της Lloyds

Ο υπουργός Οικονομικών περιμένει «να ηρεμήσει» το χρηματιστήριο, για να διατάξει την πώληση των μετοχών που έχει δεσμευτεί να προσφέρει η κυβέρνηση. Νωρίτερα σχεδίαζε να προσφέρει μετοχές αξίας τουλάχιστον δύο δισ. στερλινών.

Ο Τζορτζ Όσμπορν αναβάλλει την πώληση των μετοχών της Lloyds

Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών ανέβαλε την πώληση των μετοχών που διατηρεί η κυβέρνηση στο Lloyds Banking Group, λόγω της παγκόσμιας αναταραχής στις αγορές.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Τζορτζ Όσμπορν ανέφερε πως «τώρα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή» και ότι δεν θα διατάξει την εκποίηση μέχρι το χρηματιστήριο να ηρεμήσει. Νωρίτερα, η κυβέρνηση σχεδίαζε να προσφέρει μετοχές αξίας τουλάχιστον δύο δισ. στερλινών στο βρετανικό κοινό, κατά τους μήνες που έρχονται.

Ο Όσμπορν είχε δεσμευτεί πριν την απροσδόκητη νίκη του Συντηρητικού του Κόμματος τον Μάιο, να προσφέρει μετοχές της Lloyds σε μια διαδικασία μαζικής ιδιωτικοποίησης με έκπτωση που θύμιζε τα sell-offs της περιόδου της Θάτσερ κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980.

Στο μεταξύ, τις τελευταίες εβδομάδες η μετοχή της Lloyds έχει πέσει κάτω της μέσης τιμής 73,6 πενών που πλήρωσε η κυβέρνηση κατά τη διάσωση αξίας 20,5 δισ. στερλινών που πραγματοποιήθηκε κατά τη χρηματοπιστωτική κρίση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v