Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Standard Chartered: Στα 70-75 δολάρια το Brent μέχρι το τέλος του χρόνου

Η πρόβλεψη της τράπεζας έχει λάβει υπόψιν της την είσοδο του Ιράν που εκτιμά πως θα προσθέσει 400.000 βαρέλια την ημέρα στην παγκόσμια αγορά. Η Standard Chartered αναμένει μια ραγδαία πτώση στην προσφορά το δεύτερο μισό του 2016.

Standard Chartered: Στα 70-75 δολάρια το Brent μέχρι το τέλος του χρόνου

Η Standard Chartered ανέφερε σήμερα πως αναμένει οι τιμές πετρελαίου να ανακάμψουν απότομα φέτος, με το αργό Brent πιθανώς να αγγίζει μέχρι και τα 75 δολάρια το βαρέλι.

Σύμφωνα με το MarketWatch, ο Marios Maratheftis, ανώτατος οικονομολόγος στην Standard Chartered, τόνισε στους δημοσιογράφους πως μια ραγδαία πτώση στην προσφορά είναι πιθανό να σημειωθεί κατά το δεύτερο μισό του έτους, καθώς οι πετρελαιοπαραγωγοί αγωνίζονται με υψηλά κόστη παραγωγής και με το ότι δεν έχουν πλέον τα μέσα να αντισταθμίσουν τη διαφορά.

«Το εξετάζουμε αυτό από τη σκοπιά της δυναμικής προσφοράς-ζήτησης», επεσήμανε ο Maratheftis, σημειώνοντας ότι η συζήτηση σχετικά με την υπερπροσφορά έχει βασιστεί σε ένα πλεόνασμα μόνο ενός εκατ. βαρελιών.

Όπως υπογράμμισε, η τράπεζα αναμένει οι τιμές του πετρελαίου να αγγίξουν τα 70 με 75 δολάρια το βαρέλι μέχρι το τέταρτο τρίμηνο, ενώ η πρόβλεψη αυτή έχει ήδη λάβει υπόψιν της την είσοδο του Ιράν που η Standard Chartered εκτιμά ότι θα προσθέσει 400.000 βαρέλια την ημέρα στην παγκόσμια προσφορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v