Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο μικροσκόπιο της ΕΚΤ τα κόκκινα δάνεια τραπεζών

Ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός (SSM) έχει στείλει σε ευρωπαϊκές τράπεζες ερωτηματολόγιο για τα μη εξυπηρετούμενα δάνειά τους, ανέφερε την Κυριακή εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Στο μικροσκόπιο της ΕΚΤ τα κόκκινα δάνεια τραπεζών

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει καλέσει έναν αριθμό τραπεζών να απαντήσουν σε ερωτήματα για τα υψηλά επίπεδα μη εξυπηρετούμενων δανείων, ανακοίνωσε την Κυριακή εκπρόσωπος της ΕΚΤ.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο εκπρόσωπος ανέφερε πως ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός (SSM) έχει στείλει σε ευρωπαϊκές τράπεζες ερωτηματολόγιο για τα μη εξυπηρετούμενα δάνειά τους.

Η ΕΚΤ, η οποία έχει αναλάβει την εποπτεία των 129 μεγαλύτερων τραπεζών της ευρωζώνης, ανακοίνωσε αυτόν τον μήνα πως έχει δημιουργήσει μια task force για τον έλεγχο των τραπεζών με υψηλά ποσοστά μη εξυπηρετούμενων δανείων και την υποβολή προτάσεων για τις δράσεις που πρέπει να ακολουθήσουν.

Ο δείκτης των τραπεζών της ευρωζώνης υποχωρεί 2,5%.

Οι μετοχές της ισπανικής τράπεζας Banco de Sabadell, της γαλλικής Credit Agricole και της πορτογαλικής Banco Comercial Portugues καταγράφουν απώλειες πάνω από 4%. Πολλές από τις τράπεζες, που είδαν τις μετοχές τους να σημειώνουν τις μεγαλύτερες απώλειες ήταν ιταλικές, με την Banco Monte Paschi να υποχωρεί 13% και τις Banco Popolare, UniCredit και Mediobanca να υποχωρούν 4 έως 7%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v