Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Gazprom: Απώλεια δύο δισ. ρουβλίων το γ' τρίμηνο

Αν και οι αναλυτές ανέμεναν ζημιές 17,6 δισ., η εταιρία κατέγραψε απώλεια δύο δισ. ρουβλίων έναντι κέρδους 105,7 δισ. το προηγούμενο έτος. Τα έσοδα της Gazprom υποστηρίχθηκαν από το ρούβλι που πέφτει.

Gazprom: Απώλεια δύο δισ. ρουβλίων το γ τρίμηνο

Χαμηλότερη από το αναμενόμενο ήταν η απώλεια που ανακοίνωσε η Gazprom με τα αποτελέσματά της του τρίτου τριμήνου, καθώς η αύξηση των εξαγωγών και τα πιο περιορισμένα κόστη αντιστάθμισαν τις ζημιές από τις συναλλαγματικές ισοτιμίες.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η μεγαλύτερη παραγωγός φυσικού αερίου στον κόσμο κατέγραψε μια καθαρή απώλεια ύψους δύο δισ. ρουβλίων (26,1 εκατ. δολάρια), έναντι κερδών 105,7 δισ. κατά το ίδιο διάστημα πέρυσι. Ωστόσο, η ζημιά αντανακλά καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με τη μέση πρόβλεψη των αναλυτών που είχαν εκτιμήσει απώλεια 17,6 δισ.

Τα EBIDTA αυξήθηκαν κατά 3% σε ετήσια βάση, σε 491 δισ. ρούβλια, ξεπερνώντας μια εκτίμηση για 7%.

Το νόμισμα της Ρωσίας που πέφτει υποστήριξε τα έσοδα της Gazprom, αντισταθμίζοντας τις τιμές εξαγωγής που έπεσαν σχεδόν στα χαμηλότερα επίπεδα μιας δεκαετίας. Τα περισσότερα από τα κόστη της εταιρίας είναι σε ρούβλια, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των κερδών της είναι από το εξωτερικό, με την πλειοψηφία των συμβολαίων της να σχετίζεται με το πετρέλαιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v