Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η BHP Billiton μειώνει την αξία των περιουσιακών της στοιχείων

Η πτώση στις τιμές των εμπορευμάτων παγκοσμίως περιορίζει τα κέρδη και αναγκάζει τους κολοσσούς στον τομέα να προχωρούν σε μειώσεις. Η BHP Billiton έχει μειώσει άλλες δύο φορές την αξία της ίδιας μονάδας.

Η BHP Billiton μειώνει την αξία των περιουσιακών της στοιχείων

Η BHP Billiton ανακοίνωσε σήμερα τη μεγαλύτερη μείωση της αξίας περιουσιακών στοιχείων της. Η εταιρία μείωσε κατά περίπου 7,2 δισ. δολάρια προ φόρων την αξία των αμερικανικών περιουσιακών στοιχείων της που σχετίζονται με την ενέργεια, καθώς η πτώση στις τιμές των εμπορευμάτων παγκοσμίως περιορίζει πολύ τα βιομηχανικά κέρδη.

Σύμφωνα με το MarketWatch, οι διαρκώς μειούμενες τιμές έχουν εξελιχθεί σε πονοκέφαλο για τον κολοσσό στην εξόρυξη, που ήδη παλεύει λόγω μιας έκρηξης σε ορυχείο της BHP Billiton στη Βραζιλία και με μια κατάρρευση στις τιμές του σιδηρομεταλλεύματος, στο οποίο εστιάζει το μεγαλύτερο τμήμα της.

Η μείωση στην αξία της μονάδας ξεπερνά τα 5,5 δισ. δολάρια που είχαν ανακοινωθεί το 2013 για διάφορα περιουσιακά στοιχεία. Επιπλέον, προστίθεται σε μια σειρά μειώσεων στην ίδια επιχείρηση: Μίας 2,8 δισ. δολαρίων πέρυσι και μιας ίδιας αξίας το 2012.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η BHP δεν είναι η μόνη που προχωρά σε μειώσεις, αφού άλλοι κολοσσοί του τομέα των πόρων σε όλο τον κόσμο, έχουν μειώσει την αξία των περιουσιακών στοιχείων τους εν μέσω της πτώσης στις αγορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v